Paul Put: "De finale is mogelijk"

Niels Ceulemans
| 3 reacties
Paul Put: "De finale is mogelijk"
Foto: © SC

Paul Put beleeft een fantastische Afrika Cup, zijn Burkina Faso is de revelatie van het tornooi. Vandaag speelt het de halve finale tegen Ghana.

"Ik heb een vrij goed gevoel”, aldus de coach aan Sporza. “Mijn spelers hebben meer maturiteit gekregen en het geloof in eigen kunnen is groter geworden. De sfeer is goed.”

Hoe schat de ex-trainer van Lierse de tegenstander in? “Ghana is een vrij complete ploeg. Ze hebben veel kracht en ze zijn snel in de omschakeling. In voetbal kan alles, met een goede organisatie en snelle balcirculatie zullen wij sowieso kansen krijgen. En dan willen we toeslaan.

We hadden trouwens niet verwacht dat we in de halve finales zouden staan. Het doel was om beter te doen dan op de vorige edities. Eén zege volstond. Maar ik heb mijn spelers gestimuleerd door te zeggen dat de kwartfinale mogelijk was. Dit is een kans die ze misschien niet meer zullen krijgen.

Onze prestaties hebben al tot wilde taferelen geleid in Burkina Faso”, besluit Put. “De meeste van onze fans zijn heel arm. Voetbal is het enige wat ze hebben. De president verwacht ons ook. Hij heeft ons al gefeliciteerd met onze prestaties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties