Spanje raakt voorbij Uruguay, ook Tsjechië wint

Spanje heeft met 3-1 kunnen winnen van Uruguay, in 2010 nog halve finalist op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Tsjechië is gaan winnen op het veld van Turkije met 0-2 en ook in de rest van Europa zijn er weer enkele wedstrijden afgewerkt.

Spanje – Uruguay 3-1

Fabregas zette na een kwartier Spanje op voorsprong in Doha. Het filmpje van dat doelpunt kan je hier op voetbalkrant.com ook vinden. Rodriguez zette daarna de Zuid-Amerikanen terug op gelijke hoogte, maar in de tweede helft besloot Pedro de wedstrijd met twee doelpunten.

Ook Isco mocht een halfuurtje opdraven van Del Bosque, terwijl Forlan maar twintig minuten speeltijd kreeg bij Uruguay.

Turkije – Tsjechië 0-2

Turkije zit in het slop: de tegenstander van België in de vorige EK-kwalificatiecampagne staat met 3 op 12 pas vierde in een groep met Nederland, Hongarije en Roemenië. Nu verloor het ook in een oefeninterland tegen Tsjechië met 0-2. De doelpunten waren van Krejci en Lafata.