Ajax speelt gelijk, Feyenoord wint overtuigend

Christophe van den Boom
| 5 reacties

Ajax heeft niet kunnen winnen van Roda JC. Het werd 1-1. PSV en Vitesse speelden eerder gelijk, waardoor de Amsterdammers hun kansen konden grijpen. Dat deden ze niet. Feyenoord won zijn wedstrijd wel met overtuiging.

Ajax-Roda JC 1-1

Barcelona-huurling Isaac Cuenca stond meteen aan de aftrap bij de thuisploeg. De Spanjaard liet zich zien met enkele goede acties. Ajax had het balbezit en Roda werd gedwongen tot verdedigen.

Tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers op voorsprong. Een corner werd slecht weggewerkt en Adil Ramzi trapte de bezoekers op voorsprong. Ajax reageerde via Cuenca. De Spanjaard dribbelde de verdediging en legde voor op Blind. Hij maakte de gelijkmaker.

Dankzij het gelijke spel verliest Ajax twee dure punten in de titelstrijd. Het staat voorlopig tweede met 44 punten.

Feyenoord – AZ 3-1

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en drukte AZ naar achteren. De ploeg uit Alkmaar kon de druk niet weerhouden en in de 25ste minuut trapte Boëtius de thuisploeg op voorsprong. In de tweede helft besloot Feyenoord het rustiger aan te doen, waardoor AZ in de wedstrijd kon komen. In de 63ste minuut tekende Beerens voor de gelijkmaker.

Enkele minuten later kreeg Nick Viergever van AZ een rode kaart. Dat was het signaal voor Feyenoord om de match dood te doen. Jordi Clasie en Tony Vilhena zetten de 3-1 eindcijfers op het bord.

Feyenoord klimt tot op gelijke hoogte met Ajax in het klassement. Beide ploegen hebben 44 punten. Dat zijn er drie minder dan leider PSV.