Ceulemans: "Ooit terug eerste klasse"

Niels Ceulemans
| 1 reacties
Ceulemans: "Ooit terug eerste klasse"
Foto: © SC

Jan Ceulemans is momenteel trainer bij derdeklasser Cappellen. Hoewel de ex-coach van Westerlo het naar zijn zin heeft wil hij ooit terugkeren naar het hoogste niveau.

“Eigenlijk zou elke trainer eens een aantal maanden afstand moeten nemen”, aldus Ceulemans in HNB. “Vraag maar eens aan Bob Peeters hoeveel deugd herbronnen kan doen. Alleen gebeurt dat altijd pas na een ontslag. Geen enkele trainer kiest daar zelf voor.

Als je even zou stoppen, staan er 22 in de rij om je plaats in te nemen. Ik was echt toe aan een rustperiode en had me zelfs voorbereid op een jaartje vakantie. Dat laatste jaar in Westerlo was niet meer plezant. Trainen en verliezen, trainen en verliezen… Maar de goesting was al in oktober terug. Ik ben daar zelf van geschrokken.”

Ceulemans vervolgt dat hij vooralsnog geen spijt heeft van zijn keuze voor Cappellen. “Eenmaal je een keuze hebt gemaakt, moet je daar achter blijven staan. In onze overeenkomst is ook niets voorzien waardoor ik hier makkelijk zou wegraken, maar ik kreeg geen enkele vraag.

Eerste klasse blijft het doel
Als die er toch was gekomen, zouden wij aan tafel zijn gaan zitten. Laat duidelijk zijn dat het nog steeds de bedoeling is om terug te keren op het hoogste niveau. Ik zit er wel niet echt op te wachten en ze willen nu allemaal buitenlanders, aangebracht door managers.

Maar in voetbal kan alles, dat weet ik, ik zit ik er al lang genoeg in. Met een beetje geluk zit ik volgend jaar gewoon weer in eerste klasse. Of misschien niet, dat kan ook en daar ben ik mij ook bewust van. Ik lig er in elk geval niet wakker van.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties