Reactie Proto: "Mijn duim was uit de kom"

Proto: "Mijn duim was uit de kom"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Silvio Proto had het na de wedstrijd verkorven bij spelers en coach van Waasland-Beveren. De doelman bleef liggen na een contact met Cédric D'Ulivio en de scheidsrechter legde het spel stil. Bij de thuisploeg geloofde niemand Proto.

Nochtans leek Proto wel degelijk geblesseerd was. Na de wedstrijd toonde de doelman zijn hand en dat was wel degelijk gezwollen. "Hij trapt op mijn hand", zei Proto. "Mijn bot van mijn duim zat ongeveer halverwege mijn hand. Een pluim voor de doc, want hij kon hem weer rechtzetten en ik kon de wedstrijd uitspelen. Morgen (vandaag) ga ik een echo laten nemen."

Na de wedstrijd kwamen verschillende spelers verhaal bij Proto halen. "De Boeck zei dat hij me niet raakte. Waarom zou ik dan blijven liggen? Ik sta echt wel recht als ik niets zou hebben gehad."

Voor de tv-camera's haalde De Boeck ook uit over het uitkomen "als een wilde" van Proto. "Hoe moet ik uitkomen? Op halve kracht zodat zijn ploeg kan scoren? Ik kwam niet met de voeten vooruit aan hé. Als ik hem raak zou het penalty geweest zijn, maar nu raakt hij mij en dus nam de scheidsrechter de juiste beslissing."

En bij het openingsdoelpunt voelde Proto zich ook bestolen. "Wesley (Sonck) houdt mijn arm tegen en daardoor gooi ik op Deschacht", aldus Proto. "Maar goed, voor de scheidsrechter was het moeilijk te zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties