Nationaal Futsal team begint aan voorbereiding EK 2014

Niels Ceulemans
| 0 reacties
Nationaal Futsal team begint aan voorbereiding EK 2014
Foto: © SC

Volgende week, maandag 25 en dinsdag 26 februari, zal de nationale ploeg twee vriendschappelijke interlands spelen tegen Roemenië.

In 2014 vindt het EK Futsal plaats in Antwerpen, de nationale ploeg is dus rechtstreeks geplaatst. Coach Alain Dopchie waarschuwt alvast voor de Roemeense ploeg.

“We mogen Roemenië zeker niet onderschatten”, aldus Dopchie op de site van de KBVB. “Tegen Brazilië, één van de absolute toplanden, ging Roemenië slechts met 2-4 onderuit en controleerde het even de wedstrijd. Dat toont aan dat Roemenië over heel wat kwaliteiten beschikt.”

“Helaas moeten we voor de twee wedstrijden enkele sterkhouders missen. Doelman David Morant, Valentin Dujacquier, Liliu en Yassine Achahbar zullen er zeker niet bij zijn. Door hun afwezigheid kan ik wel enkele andere spelers een kans geven en dat is positief. Zo kan ik hen ook enkele automatismen bijbrengen.”

“Het EK is nog ver weg”, besluit Dopchie. “Het hele team werk nu al volop in dienst van het tornooi omdat we daar heel sterk voor de dag willen komen. We willen ook aantonen dat het Futsal echt leeft in België.”

De twee wedstrijden starten telkens om 18u en de tweede match wordt live uitgezonden door de Roemeense televisiezender Digi Sport TV.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties