Interview Van Geneugden: "Doelstelling dit seizoen al verwezenlijkt"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Van Geneugden: "Doelstelling dit seizoen al verwezenlijkt"
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven verzekerde zich al vrij vroeg van het behoud in eerste klasse. Het team van Ronny Van Geneugden verlengt zijn verblijf in eerste klasse en komt volgend jaar voor het derde jaar op rij uit in de hoogste afdeling. De coach blikt met vertrouwen vooruit.

Door Timothy Collard

“Met verve in onze opzet geslaagd voor dit seizoen”

Ronny Van Geneugden kijkt tevreden terug op de reguliere competitie van dit seizoen en zegt het in de play off II van wedstrijd tot wedstrijd te bekijken. “We waren dit seizoen al vrij vroeg op het seizoen mathematisch zeker van het behoud. We zetten inderdaad een prima reeks neer voor de winterstop en dat heeft zeker geholpen. We ambieerden voor het seizoen een tiende à twaalfde plaats en zijn dus met verve in onze opzet geslaagd.”

Van Geneugden vindt absoluut niet dat zijn spelers na hun sterke reeks in oktober op hun lauweren gingen rusten. “Het ging inderdaad wat minder na die reeks, maar toen we elf wedstrijden op rij niet wonnen zaten daar wel vijf gelijke spelen tussen. Mits wat meer ervaring in eerste klasse, kunnen we zulke wedstrijden naar onze hand zetten en die winnend afsluiten. Maar dat is de volgende stap in de ontwikkeling van Oud-Heverlee Leuven."

“Wij zijn nog altijd jong in eerste klasse en zitten nog in een groeifase, maar we willen op termijn een stabiele eersteklasser worden. Alles rond OHL staat in een positief daglicht. Als je bijvoorbeeld ziet dat we voor de volgende thuiswedstrijd tegen Standard alweer mogen rekenen op een uitverkocht huis, dan weet je dat het hier leeft. De bouwplannen voor ons stadion zouden in principe tegen eind volgend seizoen in orde komen en ook dat is alweer een stap in de goede richting", klinkt de coach enthousiast.

“Geen uitbreiding van stadion voor Europees voetbal”

Van Geneugden wil ook een misverstand uit de wereld helpen. De stadioncapaciteit zou worden aangepast omdat OHL in de komende jaren Europees voetbal wil spelen op Den Dreef. ”Wij hebben niet de intentie gehad om ons uit te spreken over Europees voetbal. Het is waar dat we tegen eind volgend seizoen ons stadion willen uitbreiden, daarom willen we het liever meteen aanpassen naar de norm voor Europees voetbal. We willen eerder verrassingen vermijden voor mochten we in de komende jaren eventueel een Europees ticket kunnen bemachtigen” verduidelijkt de coach.

“Play off II wedstrijd per wedstrijd bekijken”

Ronny Van Geneugden is tevreden over het seizoen dat zijn team heeft gedraaid en wil het in play off II wedstrijd per wedstrijd aanpakken. “We moeten match per match bekijken waar we staan, maar we kunnen het rustig aanpakken. Vorig seizoen verloren we onze eerste wedstrijd in play off II met 6-4 op Cercle en eindigden we toch nog met negen op negen, het kan dus snel omslaan.  Jongens die het verdienen zullen hun kans krijgen, maar ik schrik er sowieso niet van terug om jonge jongens te brengen. Ik heb dat dit seizoen ook al tijdens de reguliere competitie gedaan, zelfs in topwedstrijden”, benadrukt de Limburger.

De coach van Oud-Heverlee Leuven blikt ook al even vooruit naar komend seizoen. “Volgend seizoen is het de bedoeling om een nieuwe stap te zetten in onze ontwikkeling. Dit seizoen wilden we tussen plaats tien en twaalf eindigen, volgend seizoen moeten we hoger mikken en proberen te eindigen tussen plaats acht en tien”, besluit Van Geneugden. De oefenmeester van de Leuvense club ziet de toekomst van zijn team dus rooskleurig in wat betreft de eerstvolgende seizoenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties