Interview Conté: "Moet me blijven bewijzen op training"

Conté: "Moet me blijven bewijzen op training"
Foto: © SC

Ibrahima Conté ruilde tijdens de winterstop AA Gent in voor Zulte Waregem. Ook bij de West-Vlamingen is de Guinees voorlopig geen vaste waarde, maar daar wil de middenvelder verandering in brengen.

Aernout Van Lindt in Waregem

“In het begin had ik een gebrek aan matchritme, maar nu ben ik klaar om te spelen. Ik begrijp wel goed waarom ik niet speel: de ploeg draait goed, er zijn geen blessures en de resultaten zijn goed. Zolang iedereen er klaar voor is en er resultaten worden gehaald, is het logisch dat ik niet vaak speel.”

“Toch ben ik al veel verbeterd de laatste maanden. Ik moet me blijven bewijzen op training en dan zal ik wel spelen. Alles gaat op fysiek vlak goed nu.”

Conté ruilde deze winter AA Gent in voor Zulte Waregem, omdat hij bij De Buffalo’s op een zijspoor was geraakt: “Dat was niet de fout van de voorzitter of zo. De trainer hield gewoon niet van mijn manier van spelen. Ik heb toen gepraat met Louwagie, en mij uitlenen aan Zulte Waregem was het beste dat ze toen konden doen. Ze wisten dat ik talent had, maar ook dat er spelers genoeg op mijn positie rondliepen bij AA Gent.”

De jonge middenvelder kwam bij Essevee Francky Dury terug tegen: “Hij kende hem al goed van bij AA Gent. Dankzij hem ben ik in het eerste elftal geraakt toen. Hij heeft vertrouwen in mij. We praten veel. Ik hou van hem, zelfs als ik niet speel.”

Of Conté ook volgend seizoen aan de Gaverbeek te zien zal zijn, is nog onduidelijk: “Zulte Waregem heeft de optie in mijn contract nog niet gelicht. Ik woon voorlopig nog in Gent, maar als ze de optie zouden lichten, zou ik vermoedelijk kunnen verhuizen. Want ik wil hier wel blijven, omdat ik me hier de voorbije twee maanden goed heb gevoeld en me hier amuseer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties