Fernandez: "Gent moet altijd in de top-4 staan"

Fernandez: "Gent moet altijd in de top-4 staan"
Foto: © SC

Het was een zenuwachtige Fernandez die toelichting gaf bij zijn contractverlenging van één jaar. Hij stapt met ambitie in het project van de club en is tevreden dat iedereen op één lijn zit.

Sander De Graeve in Gent

"Ik zit met een vreemd gevoel. Ik ben zenuwachtig, ook al gaf ik al veel persconferenties in mijn carrière. Ik beschouw die kriebels in mijn buik als een goed teken", stak Fernandez van wal.

Het leek er lang op alsof Fernandez maar tot het eind van het seizoen zou blijven, toch kon het bestuur de trainer overhalen. "De eerste maand was fysiek en mentaal erg zwaar. Ik moest alles nog leren, de aspecten van het Belgisch voetbal en de club zelf. Ik voel me goed nu, ik ben ook een trainer die zich goed moet voelen om te kunnen presteren. Van in het begin merkte ik dat de neuzen in dezelfde richting stonden."

Heel belangrijk was ook dat de club Fernandez een project voorstelde. "Het is een agressief en ambitieus project. Deze club in deze stad moet altijd binnen de eerste vier eindigen. Dat gezegd zijnde, wil ik ook niet dat we als vierde 20-30 punten achter de eerste staan. We hebben nog wat goed te maken op de topclubs, op alle vlakken moeten we groeien."

Fernandez krijgt ook inspraak in elke transfer. "Ik wil geen te grote kern. Ik wil balans op alle posities en spelers die de ideeën die in mijn hoofd zitten kunnen uitvoeren." De Spanjaard gaat dus resoluut voor kwaliteit boven kwantiteit.

Zijn familie komt nu ook over van Spanje. "Mijn levenswijze zal veranderen. Ik zal niet meer op hotel wonen, maar in een huis zoals iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties