Interview "Ik moet zelf ook nog wennen aan de situatie"

Frank Deckers
| 10 reacties
"Ik moet zelf ook nog wennen aan de situatie"
Foto: © SC

Eric Van Meir is opnieuw hoofdtrainer van Lierse. In het verleden heeft hij die functie al eens een korte periode bekleed maar toen ging het hem niet zo goed af. "From zero to hero", zegt hijzelf.

Van Meir krijgt samen met Daniel Simmes (T2) en Patrick Nys (keeperstrainer) de opdracht om schoon schip te maken bij Lierse. “Ik neem deze functie op tot het einde van de play-offs. Als het echt nodig is blijf ik volgend seizoen ook T1 maar ik ben iemand die beter functioneert als T2. Ik wil een constante factor zijn voor de club en dat gaat beter als hulptrainer”, zegt Van Meir aan Voetbalkrant.com.

Er zijn rond de vijftien spelers einde contract en die moeten geanalyseerd worden om te kijken of ze een nieuw contract verdienen. “We hebben ook spelers die amper op het veld hebben gestaan de voorbije maanden, die wil ik zeker een kans geven in de volgende matchen. Maar we moeten wel iedere speler apart bekijken, geval per geval”, aldus Van Meir.

Europees voetbal

Lierse heeft zich op de voorlaatste speeldag kunnen plaatsen voor play-off II en maakt dus nog kans om volgend seizoen Europa in te gaan. “Ik ga niet spreken over het Europees ticket waar we nog kans op maken. Na een seizoen zoals dit jaar moeten we blij zijn dat we nog in eerste klasse spelen. Er zijn ploegen die 20 punten meer dan ons hebben gehaald, die mogen over Europees voetbal spreken. Ons hoofddoel is zoveel mogelijk wedstrijden in de play-offs winnen en wie weet waar we dan eindigen.”

“Het is voor mij allemaal heel snel gegaan. Ik moet er nog aan wennen maar samen met Daniel en Patrick kunnen we Lierse op punt stellen voor volgend seizoen”, hoopt de nieuwe T1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties