Roma wint en wordt vijfde, Gillet houdt de nul

AS Roma is aan een goede reeks bezig en zette dat zondagavond nog eens in de verf. De Romeinen versloegen Parma met 2-0. Jean-François Gillet won met Torino van Lazio.

De wedstrijd begon uitstekend voor Roma tegen Parma. Al na zeven minuten opende Alessandro Florenzi de score. Nog in de eerste helft trof Simone Perotta ook nog de lat.

Ook kort na de rust kwam Roma heel dicht bij de 2-0. Francesco Totti mikte echter een vrije trap tegen de kruising. Ook Parma had iets met het doelhout, want aan de overzijde kopte verdediger Gabriel Paletta tegen de lat.

Twintig minuten voor tijd legde Totti de wedstrijd in een definitieve plooi. Met een knappe vrije trap maakte de Italiaan er 2-0 van. In de stand wipt Roma van plek acht naar vijf.

Torino versloeg Lazio met het kleinste verschil. Jean-François Gillet zag hoe Jonathas acht minuten voor tijd tegen tien man scoorde. Dankzij deze overwinning staat Torino nu twaalfde in de Serie A.