Topteams winnen in de Serie A

Jens Van der Borght
| 5 reacties

Na Juventus gisteren, hebben ook de nummers twee, drie en vier hun wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Sampdoria-Internazionale werd afgelast wegens sneeuwval. Later op de avond komen de twee clubs uit Rome nog in actie.

AC Milan-Palermo 2-0

AC Milan heeft zich hersteld van het 4-0 verlies tegen Barcelona. In San Siro had AC Milan weinig problemen met Palermo. Het won met 2-0 van de degradatiekandidaat.

Na acht minuten scoorde Balotelli al de 1-0 op een penalty die hij zelf had uitgelokt. In de tweede helft verdubbelde Balotelli de score. In de laatste zes duels maakte de spits al zeven doelpunten. Door deze winst blijft AC Milan op een derde plaats in de Serie A. Palermo blijft 19e op vijf punten van een plaats die recht geeft op behoud.

Napoli-Atalanta 3-2

Napoli blijft dankzij een nipte zege tegen Atalanta op een mooie tweede plaats in het klassement staan. Edison Cavani scoorde na acht wedstrijden zonder doelpunt nog eens. Hij opende na drie minuten de score op penalty. Nog voor de rust stond het weer gelijk nadat Cannavaro de bal in eigen doel had gewerkt.

Cavani zorgde na ruim een uur spelen voor de 2-1 voorsprong voor Napoli. Via ex-Napoli-speler Denis, kwam Atalanta echter nog op 2-2. Maar kort voor het einde zorgde Pandev voor het winnende doelpunt, waardoor Napoli op negen punten van koploper Juventus blijft.

Fiorentina-Genoa 3-2

Fiorentina kwam rond het half uur op voorsprong via een doelpunt van Aquilani. In een boeiende tweede helft vielen er nog vier doelpunten. Portanova bracht Genoa na iets minder dan een uur spelen langszij. Lang kon de uitploeg niet van die voorsprong genieten, want vier minuten later zorgde Cuadrado voor de 2-1.

Twintig minuten voor tijd werd het 2-2 dankzij Antonelli. Maar na een rode kaart voor Genoa-speler Bertolacci kon Fiorentina alsnog zijn overwicht omzetten in een doelpunt. Een own-goal van Cassani zorgde ervoor dat Fiorentina de punten thuis hield. Het team van Vincenzo Montella blijft zo op een mooie vierde plaats in het klassement, op drie punten van AC Milan en op vijf punten van Napoli. Genoa staat één punt boven de degradatieplaatsen.