Michael Owen bergt voetbalschoenen op

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Michael Owen bergt voetbalschoenen op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Owen houdt het na dit seizoen voor bekeken als profvoetballer. De Engelsman verdedigt tegenwoordig de kleuren van Stoke City, maar daar kwam de aanvaller dit seizoen niet verder dan een handvol invalbeurten.

Het lijkt al te lang geleden, een fitte Michael Owen die bij Liverpool het ene doelpunt na het andere scoorde. Het dateert al van eind jaren '90 en begin jaren 2000. De aanvaller behaalde steevast de dubbele cijfers, zelfs in zijn ene seizoen Real Madrid zette hij de netten dertien keer bol. Daarna was het echter veel minder en werden blessures de rode draad doorheen zijn carrière.

Hij werd voor ontzettend veel geld binnengehaald door Newcastle, maar daar kon hij nooit de speler worden die men in hem zag voor zijn komst. Na de degradatie van de club trok Owen naar Manchester United, waar hij nog een laatste keer mocht proeven van voetbal op topniveau. Sir Alex Ferguson speelde hem uit als joker en de voormalige goalgetter scoorde toch nog vijf doelpunten in de invalbeurten die hij verzamelde.

Stoke City blijkt uiteindelijk de laatste club te zijn geworden in de carrière van de 89-voudige international. Owen kondigde via zijn website aan dat hij aan het einde van dit seizoen stopt met voetballen. Lees hier de boodschap van Michael Owen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties