Interview Pocognoli: "Logische terugkeer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Pocognoli: "Logische terugkeer"
Foto: © SC

Sébastien Pocognoli is, na een tijdje afwezigheid, opnieuw Rode Duivel. De linksachter staat bij Hannover vast in de basis en vindt zijn terugkeer in de selectie dan ook logisch.

Sander De Graeve in Neerpede

"Ik ging uit de selectie door een blessure van twee maanden. Nu speel ik wekelijks bij Hannover, de wedstrijd tegen Slovakije kwam misschien wat vroeg." Pocognoli begon met een rode kaart bij Hannover, maar herpakte zich. "Ik kon nu toch zeven wedstrijden op een rij spelen. Ik ben klaar als de bondscoach me nodig heeft."

Pocognoli heeft het naar zijn zin in Duitsland, een competitie waar bondscoach Wilmots van houdt. "Het klopt dat de bondscoach een boon heeft voor de Duitse competitie. Het is echter aan mij om goede prestaties neer te zetten. De andere spelers spelen ook bij grote ploegen. Ik vind wel dat het Duitse voetbal me ligt. Ik speelde na die rode kaart twee goede Europese wedstrijden, daarom liet de coach me staan."

Pocognoli kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijden tegen Macedonië. "We hebben de kwaliteiten voor een zes op zes. Een vier op zes zou ook geen ramp zijn. Er is een grote wil in de groep om naar Brazilië te gaan. We zijn echt geconcentreerd en houden het doel voor ogen. Iedereen speelt nu ook goed bij hun club." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties