Jonge Belg evolueert goed bij Monaco

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Jonge Belg evolueert goed bij Monaco
Foto: © SC

Yannick Ferreira-Carrasco ontwikkelt zich enorm goed in Frankrijk. De jonge Belg speelt onder de hoede van Claudio Ranieri geregeld mee bij Monaco en zag zijn goeie prestaties bekroond worden met een selectie voor de nationale beloften.

Ferreira-Carrasco genoot zijn opleiding deels in België en deels in Frankrijk. Tussen zijn elfde en zestiende levensjaar speelde hij voor de Genkse jeugd, om daarna te verhuizen naar Monaco. Als zestienjarige leerde de jonge middenvelder al snel voor zichzelf te zorgen en werd hij snel volwassen. “Ik zat destijds goed bij Genk, maar ik wou graag iets anders proberen. Als je iets wil bereiken, moet je daar alles in het werk voor stellen. Ik heb in Frankrijk absoluut aan maturiteit gewonnen, dat is zeker”, zo vertelt de nu 19-jarige spelmaker aan La Dernière Heure.

De belofteninternational stond dit seizoen al veertien keer in de basis bij Monaco en kwam ook tot zes invalbeurten. In een totaal van twintig wedstrijden scoorde Ferreira-Carrasco vier doelpunten en gaf hij hetzelfde aantal assists. Met zijn club prijkt de jongeling ook alleen aan de leiding in de Franse tweede klasse. De kans is erg groot dat we de kunstjes van Carrasco volgend jaar in de Ligue I mogen bewonderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 2

Nieuwste reacties