Analyse "Van Buyten met Vermaelen en Vertonghen op links"

"Van Buyten met Vermaelen en Vertonghen op links"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen staat de eerste wedstrijd van het tweeluik Macedonië op het programma voor de Rode Duivels. Wij raadpleegden drie voormalige internationals en klaarkijkende analisten om de laatste knopen voor onze bondscoach door te hakken.

Gisteren lieten Gille Van Binst, Franky Van der Elst en Geert De Vlieger al weten dat Wilmots Benteke gewoon moet laten staan en opteren voor Lukaku als supersub. Voormalig doelman Geert De Vlieger heeft ook zijn kijk op de doelmannen. Met Thibaut Courtois en Simon Mignolet hebben we er immers twee die op een heel hoog niveau staan te keepen. "Courtois en Mignolet liggen met elkaar in de weegschaal", aldus De Vlieger. "Courtois heeft echter nog nooit ontgoocheld dus zal Wilmots hem wel laten staan. Aan de andere kant staat Pacovski. Zowel bij Beerschot als bij Mechelen haalde hij een goed niveau. Hij is natuurlijk niet te vergelijken met onze doelmannen."

Macedonië toonde zich eerder een onverzettelijke ploeg met een paar bomen van spelers en Pandev als de absolute ster. “In Macedonië wordt het een moeilijke wedstrijd. Thuis wonnen ze met 1-0 van Servië en verloren ze maar nipt van Kroatië. Het is dus absoluut niet het zwakke broertje uit de groep. Er heerst een ietwat vijandige sfeer en de conditie van het veld is niet uitstekend. Hoe dan ook vertrouw ik er op dat de kwaliteit van onze Rode Duivels de doorslag zal geven", zegt Van der Elst.

"Blessures mogen geen excuus zijn"

Daarnaast is het de vraag wie er zal starten. Kompany is onzeker en Gillet viel al eerder uit. “Enkele spelers zijn nog onzeker en ik vrees dat het niets zal worden in de zaak Kompany", denkt Van der Elst. "Hij speelde al een hele tijd geen wedstrijd meer en de kans is klein dat hij zal spelen tegen Macedonië. Daniël Van Buyten zal dan wellicht zijn positie innemen in het hart van de defensie, naast Thomas Vermaelen. Ik verwacht dat Jan Vertonghen wel op de linksachter blijft staan. De blessures mogen evenwel geen excuus zijn. We hebben voldoende kwaliteit in huis om de kwetsuren op te vangen. ”

Macedonië is geen ploeg die makkelijk laat voetballen. "We moeten gewoon ons eigen ding doen en niet afwachten", zegt Van Binst dan weer. "Aanpassen aan Macedonië zou dom zijn. Volop voor de zes op zes." “In interlands wordt er altijd iets potiger gespeeld dan in nationale competities", zegt De Vlieger dan weer. "Ik verwacht geen problemen op dat vlak, onze Rode Duivels zijn al wel wat gewend. Als je elke week in Engeland of Spanje speelt krijg je ook wel wat te verduren. Als we onze kwaliteiten kunnen benutten, is al de rest bijzaak.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties