Interview De Bruyne: "Je moet van mij geen drie goals per match verwachten"

De Bruyne: "Je moet van mij geen drie goals per match verwachten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne was zondag één van de moedigen die de sneeuw en wind trotseerden om buiten te gaan trainen. De rechterflank is ondertussen trouwens ook een certitude geworden in de basis van de Rode Duivels. En is ook de meest bepalende tot nu toe...

De Rode Duivels kregen de vrije keus om binnen of buiten te trainen. Samen met nog zes 'ijsberen' koos De Bruyne er voor om buiten te gaan lopen. "We zitten al zoveel binnen en daar word je loom van", vindt De Bruyne. "Dan ga ik liever buiten lopen. Het is gezonde lucht. Maar echt trainen was niet mogelijk. We moeten ook geen risico's gaan nemen. Hopelijk lukt het morgen wel."

"Ik nader toch al de kaap van de 150 wedstrijden"

De Bruyne was met een goal weeral bepalend voor de nationale ploeg. Ondertussen heeft hij in deze campagne al twee assists uitgedeeld en twee keer gescoord. Geen enkele speler doet beter. "Het gaat inderdaad niet zo slecht voor mij. Het is belangrijk dat ik mijn ding kan doen. Maar het is zo dat de groep mij beter maakt en ik de groep. Dat is een wisselwerking", verklaart de speler van Werder Bremen. "Ik ben nog maar 21, maar nader toch de kaap van de 150 wedstrijden. Dat is toch al een hele prestatie."

Om nog even terug te komen op de wedstrijd in Macedonië. "Het is moeilijk geweest en we hebben wat geluk gehad, maar geluk dwing je ook zelf af. Vroeger hadden we matchen zoals in Servië en Macedonië niet gewonnen. We hebben lessen getrokken uit de fouten uit het verleden."

"Wil me ook bewijzen bij Chelsea"

Een kloof met Kroatië is er wel niet gekomen. "Enerzijds kan je daar ook positieve dingen uithalen. Dat zorgt er voor dat we wakker blijven en niet verslappen. We blijven onder druk staan. Zo lang we zo doorgaan, is het goed. Deze groep hangt goed aan elkaar. Het spel was niet denderend vrijdag, maar dan zie je wel dat we vechten voor elkaar", vond De Bruyne. "We hebben een groep met fysieke en technische kwaliteiten. Een heel goeie mix."

Sky Sports wou ook wel eens weten hoe het nu zit voor volgend seizoen. "Natuurlijk wil ik ook in Chelsea aan iedereen laten zien wat ik kan. Ik weet niet wat ze met mij van plan zijn. Ik denk wel dat ik iets kan bijbrengen. Bij de Rode Duivels is er ook veel concurrentie, net als bij Chelsea."

Bij de Rode Duivels is hij wel al quasi onmisbaar geworden. "Op dit moment gaat het allemaal goed. Wat ik meer moet doen? Ik heb nog progressie, maar op dit moment ben ik tevreden. Ik ben Messi of Ronaldo niet. Je moet van mij geen drie goals per match verwachten. Ik ben redelijk kritisch voor mezelf. Ik vond me ook niet de beste man op het veld, maar anderen blijkbaar wel. Dat doet deugd, maar niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties