Mancini is kwaad op Wilmots

Conrad Grayson
| 33 reacties
Mancini is kwaad op Wilmots
Foto: © SC

Manchester City-coach Roberto Mancini is kwaad op bondscoach Marc Wilmots omdat Vincent Kompany dinsdag aan de aftrap verscheen, en daarenboven een hele wedstrijd speelde in het WK-kwalificatieduel tegen Macedonië.

Vincent Kompany was niet fit genoeg om te spelen voor Manchester City voordat hij naar de nationale ploeg vertrok. Toch verscheen hij aan de aftrap van België-Macedonië en speelde hij zelfs een hele match.

“Ik denk dat bondscoaches het vaak niet helemaal juist begrijpen. Een voetballer speelt voor een club die maandelijks het salaris moet betalen”, aldus een geïrriteerde Mancini in een interview met het Sky Sports.

Vince the Prince zijn laatste wedstrijd voor City dateert van eind januari 2013 tegen Stoke City in de FA Cup. "Kompany kwam bij ons twee maanden niet aan spelen toe en plots speelt hij een hele wedstrijd voor België. Daar ga ik niet mee akkoord", wist de City-trainer nog te zeggen.

De Belgische bondscoach zou nochtans beloofd hebben geen risico’s te nemen met Kompany. "We overleggen met Manchester City om hem zo snel mogelijk speelklaar te krijgen, maar we zullen zeker geen risico's nemen met zijn gezondheid", zei Wilmots voor aanvang van de twee wedstrijden tegen Macedonië.

Mancini staat in de Premier League onder zware druk, want met nog negen speeldagen in het vooruitzicht, is City al zo goed als uitgeteld voor de titel. Ze staan 15 punten achter op aartsrivaal en leider Manchester United.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties