Heerenveen wint voor vijfde keer op rij, terwijl Willem II hekkensluiter blijft

Conrad Grayson

In de Eredivisie in Nederland werden vanavond vier wedstrijden afgerond op de 28ste speeldag.

SC Heerenveen – Feyenoord Rotterdam 1-0

Heerenveen zette druk vanaf de eerste minuut en de Rotterdammers kwamen op die manier frequent in de problemen. Beide ploegen gunden elkaar geen milimeter ruimte.

In de loop van de eerste helft verloor Feyenoord ook nog Immers, goed voor tien doelpunten, door een blessure. Ondanks aanhoudende druk kregen ze toch nog de beste kans van de eerste helft via Schaken.

In de tweede helft schoot Djuricic, de meest bedrijvige, voor Heerenveen tegen de paal. Na enkele missers van Verhoek, die Immers verving, prikte Finnbogason op enkele minuten van het einde de 1-0 binnen.

Feyenoord zette alles op alles, maar bij een inworp wist El Ghanassy de eindcijfers op het bord te zetten, 2-0. Een lelijke streep door de rekening van Feyenoord. Herenveen won voor de vijfde keer op rij.

FC Twente Enschede – NAC Breda 1-1

Na een sterk begin van NAC, waarbij enkele kansen werden gecreëerd, nam Twente het roer in handen, maar zonder succes. Niemand wist te scoren tot aan de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste met kansen voor NAC, ditmaal met succes. Bij een kopbal van Luijckx reageerde Kenny van der Weg attent om zo de 0-1 binnen te tikken.

Twente ging op zoek naar de aansluitingstreffer en vond die ook na 83 minuten via een afgeweken schot van Brama. Het duel eindigde op een gelijkspel.

FC Utrecht – VVV Venlo 2-1

Duplan bracht Utrecht al heel vroeg op voorsprong na een hoekschop. De Kogel maakte er na een flater in de verdediging na een kwartier 2-0 van.

Venlo stak het neus aan het venster en Linssen wist, na zwak uitverdedigen van Utrecht, te milderen tot 2-1. Venlo putte hieruit moed en sprokkelde nog enkele kans bij elkaar voor de rust, maar wist niet meer te scoren.

Ondanks aandringen van Utrecht in de tweede helft, bleef de stand ongewijzigd.

Willem II – FC Groningen 1-2

Willem II schoot het best uit de startblokken en Haemhouts wist na een half uur de stand te openen. Na de openingstreffer bleef Willem II haar tegenstander in de tang houden, maar de score wijzigde niet meer voor de rust.

Groningen kon geen vuist maken, maar kreeg een strafschop na een vermeend handspel in de grote rechthoek. Bacuna legde de gelijkmaker in de netten.

Dit doelpunt gaf een onzichtbaar Groningen vleugels en in de 72ste minuut rondde Texeira een mooie aanval af met het hoofd, 1-2.