Vanhaezebrouck: "Niet overtuigd van Club Brugge"

Vanhaezebrouck: "Niet overtuigd van Club Brugge"
Foto: © SC

Hein Vanhaezebrouck slaagde er dit seizoen niet in om play-off I te bereiken met KV Kortrijk. Dat weerhoudt de coach er niet van om zijn licht te laten schijnen over de zes teams die er dit jaar wel bij zijn.

“Racing Genk wordt de grootste uitdager van Anderlecht. De wedstrijd van maandag wordt meteen cruciaal voor beide teams. Als Anderlecht verliest en zijn start mist, kan het met zijn moeilijk programma in drie weken iedereen zien naderen”, begint de KVK-coach bij Sporza radio.

Club Brugge wordt door velen gezien als titelkandidaat nummer twee, maar Vanhaezebrouck ziet het anders. “Ik ben niet overtuigd dat het nog meedoet om de titel. Het slikt veel tegengoals en pakte zijn punten vooral tegen de kleinere ploegen. Donk op het middenveld? Dat moet nog een goede zet blijken in topmatchen”, is de oefenmeester van mening.

Zulte Waregem en Lokeren zullen een dosis geluk nodig hebben volgens Vanhaezebrouck. “Ik weet uit ervaring dat de druk geen probleem hoeft te zijn. Je mag niet te veel naar de tegenstand kijken en hebt een tikkeltje geluk nodig om dat ook in puntengewin om te zetten.”

Ook van Standard is de coach niet overtuigd. Al ziet hij de Rouches wel in staat om te verrassen in de play-offs. “Standard is te wisselvallig. Maar als er één team is dat indrukwekkend kan uitpakken, dan zijn zij het wel. Er gaat soms zo’n fysieke overgave van uit, zo veel power. Ze zijn in staat om te verrassen en een cruciale wedstrijd op Genk of Anderlecht naar hun hand te zetten, maar ze kunnen even goed een wedstrijd verliezen van Lokeren of Zulte Waregem”, besluit Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties