Moeskroen zwaar onderuit bij Lommel

Timothy Collard
| 12 reacties

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Moeskroen-Péruwelz heeft zich op bezoek bij Lommel United laten verrassen. Lommel versloeg de nummer twee uit tweede klasse met 4-1. Door de nederlaag van Moeskroen kan Oostende zich zondag verzekeren van de titel in tweede nationale.

Na een tiental minuten spelen opende Sam Vanaken de score. Sam Vanaken is de oudere broer van Hans, die vanaf volgend seizoen uitkomt voor Lokeren. Moeskroen kon geen vuist maken en het was Hans Vanaken die de wedstrijd vlak voor rust in een definitieve plooi legde. Hij scoorde tweemaal en zorgde voor een 3-0 ruststand.

Na de rust was het langer wachten op doelpunten. Pas in het slot van de partij werd er nog gescoord. Wouter Scheelen maakte er 4-0 van. Vlak voor affluiten scoorde Moeskroen dan toch nog de eerredder.

Door de nederlaag van Moeskroen kan leider Oostende zich, mits puntenverlies van Westerlo tegen Roeselare, zondag tot kampioen van tweede klasse kronen. De kustploeg neemt het in eigen huis op tegen Eupen.