Heist wint op Sint-Niklaas, terwijl Westerlo opnieuw gelijk speelt

Conrad Grayson
| 22 reacties

In de tweede voetbalklasse in België werden vanavond vijf wedstrijden afgerond, met als blikvanger het degradatieduel tussen Sint-Niklaas en KSK Heist.

SV Oudenaarde – AFC Tubeke 1-1

Sylla maakte net voor de rust 0-1 voor Tubeke. Oudenaarde wist in de tweede helft nog langszij te komen via Van Nieuwenhuyze, 1-1.

Oudenaarde vecht met Sint-Niklaas en Heist volop tegen degradatie, dus het kan elk punt goed gebruiken.

Dessel Sport – CS Visé 1-0

Carratta zette na 20 minuten de 1-0 op het scorebord en dat werd ook meteen de einduitslag.

Visé doet opnieuw een slechte zaak in het klassement en voelt de hete adem van Brussels in de nek, dat morgen op het veld speelt van Eendracht Aalst.

Sint-Truiden – FC Antwerp 0-2

Seppe Kil scoorde na 39 minuten voor de bezoekers. Sint-Truiden ging in de tweede helft nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kreeg het deksel op de neus. Diouck prikte de 0-2 binnen en zette de Limburgers buitenspel.

Sint-Truiden kan haar plannen voor deelname aan de eindronde bijna opbergen met zeven punten achterstand op de derde Westerlo. Het heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld.

VC Westerlo – SV Roeselare 1-1

Paulussen trapte na 34 minuten Westerlo op 1-0 voorsprong. De thuisploeg wou de drie punten thuis houden, maar daar dacht Roeselare-speler Dewaest anders over. Hij bracht de bezoekers in de allerlaatste minuut op gelijke hoogte, 1-1.

Westerlo laat door haar gelijkspel de kans liggen om over Moeskroen te wippen. Ook eerste achtervolger Sint-Truiden verspeelde thuis drie kostbare punten.

SK Sint-Niklaas – KSK Heist 0-3

Op slag van rust bracht Degeling Heist op voorsprong. Thuisploeg Sint-Niklaas kon het tij niet meer keren en kwam zelfs op een 0-2 achterstand via Criel. Webers deelde in de 89ste minuut de genadeslag toe, 0-3.

Sint-Niklaas blijft door het verlies alleen achter op de laatste plaats en ziet rechtstreekse concurrent Heist drie punten uitlopen. Het mag van geluk spreken dat Oudenaarde op eigen veld niet verder kwam dan een gelijkspel.