Juhasz: "Anderlecht nam mijn goesting weg"

Juhasz: "Anderlecht nam mijn goesting weg"
Foto: © SC

Voor de eerste keer dit seizoen heeft Roland Juhasz gepraat over zijn situatie bij Anderlecht. De Hongaar die momtenteel voor Videoton speelt, heeft nog een contract voor één jaar in Brussel maar rekent niet meer op kansen.

Juhasz scoorde verleden week zijn eerste doelpunt voor Videoton. "Ik heb bij Videoton vooral het voetbalplezier teruggevonden", legt de verdediger uit in Het Nieuwsblad. "Bij Anderlecht namen ze mijn goesting volledig weg. Hier communiceert de coach goed met mij. Ik weet dat ik nog een overeenkomst heb in België en normaal moet ik me op 1 juli opnieuw in Brussel melden, maar iedereen weet dat ik geen toekomst meer heb bij Anderlecht. Ik wil liefst voor de zomer de naam van mijn nieuwe club kennen: ofwel ­Videoton, ofwel ergens anders. Maar zes zwarte maanden bij Anderlecht wil ik niet meer meemaken. In januari was ik echt gebroken."

Onder Van den Brom kwam Juhasz niet aan spelen toe. "Ik kan verstaan dat een coach voor een andere speler kiest, maar in het voetbal heb je naast een sportief aspect ook een menselijk aspect. Het getuigde van weinig respect dat ik niet mee mocht op winterstage en plots moest meetrainen met de -21-jarigen.  Ik heb nog geregeld contact met jongens als De Sutter, Wasilewski, Safari en Kljes­tan, maar toen ik die dinsdagmiddag
in januari de deur van het oefencomplex achter me dichttrok, had ik tranen in mijn ogen. Nu kan ik zelfs geen beelden meer zien van de ploeg waar ik zeven jaar lang vaste waarde was. Het doet te veel pijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties