Fans kopen Portsmouth over

Fans kopen Portsmouth over
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse voetbalclub Portsmouth FC wordt overgenomen door de eigen fans. De club verzeilde enkele jaren geleden in een financieel moeras en zakte alsmaar dieper weg in de Engelse lagere klassen.

De Engelse Hoge Raad heeft beslist dat de supporters van Portsmouth FC hun club mogen overnemen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De supportersfederatie zal 51 procent van de aandelen in handen krijgen. Bovendien wordt het stadion voor 3,5 miljoen euro overgenomen van de voornaamste schuldeiser, ex-eigenaar Balram Chainrai.

“De club is nu in handen van mensen die echt van de club houden”, aldus een woordvoerder van het Portsmouth Supporters Trust. “We gaan van Portsmouth een club maken die op duurzame, transparante en verantwoorde manier wordt gerund.”

Pompey zal volgend seizoen echter moeten aantreden in de Engelse League Two (vergelijkbaar met onze vierde klasse, nvdr.). Momenteel speelt de ex-club van Anthony Vanden Borre nog in de League One maar het stevent af op de degradatie. Bovendien krijgt de club een straf van tien punten die gepaard gaat met de overname.

Tot 2010 was de club nochtans nog een vaste waarde in de Premier League. Maar door financieel wanbeleid zakte de club volledig onder de radar. De fans van Pompey dromen alvast terug van die glorieperiode.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties