Fans Liverpool bouwen feestje voor overlijden Margaret Thatcher 24 jaar na drama Hillsborough

Fans Liverpool bouwen feestje voor overlijden Margaret Thatcher  24 jaar na drama Hillsborough
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag is het 24 jaar geleden dat de ramp in het Hillsborough Stadium in Sheffield gebeurde. Toen stierven 96 fans van Liverpool tijdens een duel met Nottingham Forest in de FA Cup. Margaret Thatcher was jarenlang een van de gebeten honden van de fans van Liverpool.

Thatcher zou in de nasleep van het drama van Hillsborough de politie van South Yorkshire hebben gesteund, wat tot onvrede heeft geleid bij de fans. Nu de ex-premier is overleden willen diverse familieleden van de slachtoffers van Hillsborough opheldering naar de rol die Margeret Thatcher exact speelde.

Zij zou de rol van de politie destijds mee in de doofpot willen hebben steken en zo de schuld op de fans hebben gestoken. Daar waren de fans het al jarenlang niet mee eens en recent kregen ze gelijk.

Want eerder dit jaar schreven we hier op Voetbalkrant.com al dat uit recent nieuw onderzoek bleek dat de toenmalige politiechef een van de schuldigen was dat het drama uit de hand liep. Lees dat artikel hier nog eens ...

De fans zongen ondertussen dit weekend een liedje, waarin ze het overlijden van Thatcher bezingen. Dat hadden ze wel al een aantal jaren voorspeld, namelijk dat ze een feestje zouden houden als ‘Maggie’ zou sterven. Bekijk de video van dit weekend en eentje van een aantal maanden geleden hier:

Opgelet: het laden van de video's kan enkele seconden duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties