Schamp: "In het begin morsdood na een training"

Schamp: "In het begin morsdood na een training"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mathias Schamp ruilde deze winter het Oost-Vlaamse Oudenaarde in voor het Nederlandse Heracles. In Almelo moet de 24-jarige Belg zich voorlopig nog verzoenen met invalbeurten. Dat is volgens de vleugelspeler logisch. Dat vertelde hij in een interview met Voetbalkrant.com.

Door Aernout Van Lindt

“Ik speelde minder dan een jaar geleden nog in de derde klasse van België. Dat ik nu bij Heracles zit is een enorme stap. Ik speel inderdaad niet veel, maar ik ben zeker tevreden. Ik had sowieso vooropgesteld dat de eerste zes maanden bij Heracles waren om het niveau op te pikken en mezelf klaar te maken voor volgend seizoen.”

Recht voor de raap

“Het was in het begin een beetje aanpassen, maar alles valt nu in zijn plooi. Ik heb hier nu een appartement en de omgeving is ook goed. De Nederlandse mentaliteit ligt me wel, want ik ben ook een beetje recht voor de raap. Ook binnen de groep voel ik me dus goed.”

Door de overstap naar Heracles Almelo is Schamp ineens prof. Een groot verschil: “Als je overdag moet werken en dan ’s avonds traint, is dat meestal niet echt zwaar doorgeven. Nu is het helemaal anders. Je hebt een ochtendtraining en een namiddagtraining.”

Sneller evolueren

“De trainingen zijn vrij zwaar en volgen elkaar snel op. Ik had weinig tijd om te herstellen. Zeker in het begin was ik na een training altijd morsdood. De eerste twee-drie weken was het dus enorm aanpassen, maar daarna is het veel verbeterd. Je voelt je als speler ook sneller evolueren.”

“Het profleven is echt een groot verschil met mijn vorig statuut. Ik ben blij dat ik de kans alsnog heb gekregen op mijn 24ste, want in voetbaltermen is dat al niet meer echt jong. Maar ook nog niet oud natuurlijk”, besloot Schamp met een kwinkslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties