"Verbauwhede moet niet onmiddellijk basisplaats verwachten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
"Verbauwhede moet niet onmiddellijk basisplaats verwachten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Glenn Verbauwhede gaat de handschoen opnieuw opnemen in Zuid-Afrika. De doelman tekende er een contract voor twee seizoenen bij Mamelodi Sundowns. Een goede keuze van het jeugdproduct van Club Brugge?

Het is al van april vorig jaar geleden dat Verbauwhede nog eens tussen de palen stond tijdens een officiële wedstrijd. De doelman heeft in de tussentijd echter niet stilgezeten. De individuele trainingen leverden de excentriekeling een contract op bij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns.

“Verbauwhede maakt een goede keuze door naar Zuid-Afrika te trekken”, vertelt Paul Courant in Sport/Voetbalmagazine. “Het niveau van de competitie is niet te onderschatten. Er loopt heel wat talent rond. Glenn moet niet verwachten dat hij onmiddellijk een basisstek zal afdwingen.”

In België ziet de kenner van de Zuid-Afrikaanse competitie geen toekomst meer voor zijn ex-poulain (Courant is de ex-makelaar van Verbauwhede, nvdr.). “De controverse rond zijn persoon zorgt ervoor dat het moeilijk is voor Glenn om zijn carrière in België voort te zetten. En dan is Zuid-Afrika een veel betere keuze dan pakweg Cyprus of één van de Arabische landen. En gezien de economische crisis in Europa zal het Afrikaans avontuur hem bovendien geen windeieren leggen.”

Mamelodi Sundowns maakt een grijs seizoen door maar is volgens Courant een club die geregeld meedoet voor de prijzen. “Na Kaizer Chiefs en Orlando Pirates is het de grootste club van het land. Mamelodi wordt geleid door een steenrijke voorzitter. Patrice Motsepe wordt gezien als de Abramovich van Zuid-Afrika. Ik ben echt wel enthousiast over de keuze van Verbauwhede.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties