Benteke de beste koop, Torres de duurste

Yves Dekoning
| 2 reacties
Benteke de beste koop, Torres de duurste
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met vijftien doelpunten op zijn teller doet Christian Benteke het uitstekend in de Premier League en een opwaardering van zijn loon dringt zich op. Ondanks interesse van enkele topclubs zou hij toch bij Aston Villa blijven. Benteke is momenteel duidelijk de goedkoopste spits in de Premier League.

Met 1,2 miljoen euro per jaar verdient Christian Benteke niet alleen het minste van alle goalgetters, hij verdient ook het minste per goal. Als we de situatie vijf speeldagen voor het einde bekijken, betaalt Villa Benteke 80.000 euro per goal. Voor werkende mensen is dat extreem veel, maar voor topspitsen extreem weinig. Hoe dan ook ligt het rendement van Benteke heel hoog.

In absolute cijfers is Wayne Rooney (Man Utd, 12 goals) dé grootverdiener met 13 miljoen per jaar. Hij wordt op de voet gevolgd door Sergio Aguëro en Carlos Tevez (Man City, elk 10 goals) met 12,1 miljoen. Fernando Torres (7 goals) is de vierde grootverdiener met 10.4 miljoen. De Spaanse spits scoort tevens de duurste doelpunten. Per treffer strijkt hij maar liefs 1.485.714 op, dat is bijna anderhalf miljoen. Tel daar de transfersom van 70 miljoen euro bij en je hebt een erg dure aanvaller in huis. Tevez en Aguëro kosten 1.210.000 per goal, Rooney 1.083.333 per keer dat hij raak schiet.  

Robin van Persie, spitsbroeder van Rooney, is ook een grootverdiener met 9,1 miljoen per jaar, maar hij scoort heel veel. Door zijn 21 doelpunten komt hij uit op 433.333 per goal. Hetzelfde zien we bij Luis Suarez die voor Liverpool al 22 keer de netten wist te vinden. Zijn loon is 7,2 miljoen, zijn rendement 327.272 per goal.

Opvallend is dat bij Chelsea ook Demba Ba rondloopt, die “amper” 4,3 miljoen per jaar krijg. Hij scoorde al 15 keer, dus 286.666 per treffer. Romelu Lukaku (West Brom, 13 goals) heeft een loon van 2,5 miljoen en krijgt dus 192.307 per goal. Bij Southampton komt Ricky Lambert het dichtst bij Benteke. Hij moet het stellen met 1,3 miljoen en scoorde al 14 keer. Dat levert een rendement van 92.857 per goal op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties