EK 2020 in Brussel?

EK 2020 in Brussel?
Foto: © SC

Het Europees kampioenschap voor landenteams zal in 2020 in dertien Europese steden gespeeld worden. Steven Martens van de KBVB droomt alvast van Brussel als gaststad.

Het EK2020 zal worden afgewerkt in maarliefst dertien steden, verspreid over Europa. Volgens Het Nieuwsblad kunnen geïnteresseerde steden hun kandidatuur indienen bij de UEFA.

De Europese voetbalbond stuurde naar alle Europese bonden een uitnodiging om een aanvraag in te dienen om zich kandidaat te stellen. Elk land mag twee speelsteden insturen. Steven Martens, de CEO van de KBVB, liet eerder al optekenen dat hij hoopt dat Brussel één van de speelsteden zal worden.

Op twintig september zal de UEFA bekendmaken welke steden ook effectief kandidaat zijn. Van die steden wordt verwacht dat ze uiterlijk in april 2014 een stevig dossier indienen. In september 2014 wil de UEFA de speelsteden dan ook aan de buitenwereld voorstellen.

Onze hoofdstad heeft alvast werk voor de boeg als er in 2020 een Europese kampioenschapswedstrijd moet worden gespeeld. Martens bevestigde al eerder dat de bouw van een nieuwe voetbaltempel noodzakelijk is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties