Garrido blikt vooruit op de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht

Bjorn De Cock
| 5 reacties
Garrido blikt vooruit op de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Zondag speelt Club Brugge in het Jan Breydelstadion tegen rivaal Anderlecht. Garrido moet na de blessure van Vadis enkele zaken bijsturen en blikt samen met de pers vooruit op de wedstrijd.

Bjorn De Cock in Brugge

Als er één speler is die u niet wou zien uitvallen was het Vadis wel?

"Vadis is een belangrijke speler voor de club. Zijn blessure is inderdaad slecht nieuws voor het team en voor de speler zelf. Maar soms kan een tegenslag ook positief werken. We moeten dit collectief opvangen door er met zijn allen volledig voor te gaan. Dit is ook een kans voor een speler als Jesper Jorgensen om zijn kwaliteiten te tonen."

Bent u tevreden met de prestaties van Jorgensen en Adu?

"Jorgensen speelde enkele matchen toen ik als coach startte bij Club Brugge. Nadien koos ik voor Vazquez en Vadis in het middenveld waardoor Jorgensen niet meer speelde. Maar Jesper is iemand die altijd hard blijven werken is en die steeds met de glimlach naar de trainingen komt. Adu is een ander verhaal, hij heeft wat tijdig nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe club en omgeving. Alles verloopt veel vlotter nu en ik denk dat hij er klaar voor is."

Weet u al wie er zal spelen op de linksachter positie?

"Hogli of Buysse zal die positie innemen tegen Anderlecht."

Is Vazquez 100% fit voor de wedstrijd tegen Anderlecht?

"Hij is zeker niet 100% fit. De volgende dagen zal hij extra begeleid worden door de medische staf. Hij heeft een blessure opgelopen aan zijn onderrug en ondervindt daar nog steeds last van. Het is geen erge blessure maar wel een vervelende blessure."

Tweemaal kwamen jullie op voorsprong tegen Anderlecht en toch kwam Anderlecht nog terug, gaat u het anders aanpakken nu?

"In de wedstrijden tegen Anderlecht hebben we goede en slechte periodes gehad. Club Brugge maakt op dit moment een proces door. Mijn ploeg wordt iedere week sterker maar ik weet dat het nog beter moet. We werken er hard aan om dit leerproces tot een goed einde te brengen. Zeker in deze wedstrijden moet je top zijn als je wilt winnen."

De laatste weken was er wat kritiek in de pers, bent u daar gevoelig voor?

"In voetbal is er altijd kritiek. Als je dat niet aankunt moet je er niet aan beginnen. Ik zit al enkele jaren in het vak en deze druk hoort er nu éénmaal bij. Soms staan er leugens in de pers en soms is het de waarheid. Ik hou niet van het eerste. Iedereen heeft zijn opinie over het voetbal, dat maakt deel uit van het wereldje."

Bent u van plan om op de counter-attack te spelen tegen Anderlecht?

"In elke wedstrijd moet je als ploeg verschillende tactieken kunnen hanteren. Als speler en trainer moet je aanvoelen in welke situatie je wat moet doen. Sommige factoren kunnen de wedstrijd beïnvloeden waardoor je anders moet gaan spelen."

Hoe ga je als coach om met die drie rode kaarten die De Bock kreeg op korte tijd?

"Het is mijn taak om hierover met De Bock te praten. Dit zijn privé-gesprekken tussen coach en speler. De Bock is nog een jonge speler en moet door dit leerproces. Het was ook niet gemakkelijk voor hem omdat hij niet veel tijd had om zich aan te passen na zijn transfer."

De laatste weken was er veel kritiek op de scheidsrechter, vooral van Anderlecht dan. Denkt u dat dit de wedstrijd zal beïnvloeden?

Ik hou er niet van om de scheidsrechters te bekritiseren. Zij hebben namelijk een moeilijke taak. We moeten beseffen dat ze alles moeten beslissen op een paar seconden tijd. Het maakt allemaal deel uit van het voetbal.

Denkt u dat er een groot verschil is tussen Belgische en Spaanse scheidsrechters?

Belgische scheidsrechters zijn veel flexibeler dan Spaanse scheidsrechters. In België zijn de scheidsrechters veel toegankelijker voor coach en speler dan in Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties