Joris Mathijsen: "ik geef de jongeren raad over hun toekomst"
Frank Deckers
| 11 reacties
Joris Mathijsen: "ik geef de jongeren raad over hun toekomst"
Foto: © SC

Joris Mathijsen is zonder twijfel de meest ervaren speler van Feyenoord. De verdediger heeft zelf al meerdere waters doorzwommen en geeft dus ook zijn raad aan de jongere garde van de club.

Het is niet makkelijk als jongeling in het profvoetbal. De nieuwe lichting voetballers van Feyenoord staat in de belangstelling van buitenlandse toppers. “Ze weten dat ze er onder Louis van Gaal bij zitten. Het maakt voor hem niet uit of ze bij Feyenoord spelen of een club in het buitenland. Dan zou ik toch wel voor de zekerheid kiezen en zeker het WK meepakken”, zegt de ouderdomsdeken aan de NOS. “Ik kan sommige jongens ook begrijpen. Er zal altijd belangstelling zijn, maar die jongeren kunnen zelf ook beslissen.”

“Ik kan de jeugd raad geven. Door mijn ervaring kan ik dingen overbrengen. Sommige spelers vragen er ook naar, komen vanzelf naar me toe”, zegt Mathijsen. “Voor die jongens gaat het al heel snel. Ze zijn international geworden en staan in de belangstelling van andere clubs, dat is niet makkelijk om mee om te gaan.”

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties