Interview "KV Mechelen hoort nu nog niet thuis in Play-off I"

Frank Deckers
| 2 reacties
"KV Mechelen hoort nu nog niet thuis in Play-off I"
Foto: © SC

KV Mechelen heeft voor de vierde keer op rij play-off I gemist. Na een slecht begin in POII maakt Malinwa wel nog kans op een Europees ticket. Maixime Biset laat aan Voetbalkrant.com weten hoe hij de situatie aanschouwt.

“Charleroi, OHL en KV Mechelen hebben nog evenveel kansen om door te stoten”, aldus Maxime Biset aan Voetbalkrant.com. “Alles ligt nog open in onze groep. Ik denk dat je op dit moment moeilijk je geld op één ploeg kan zetten.”

KV Mechelen deed het tijdens de reguliere competitie beter dan OHL en Charleroi. “We kunnen nog een Europees ticket afdwingen. We moeten nog een lange weg afleggen, maar het zit er wel nog in. Als een team in de reguliere competitie op de achtste plaats eindigt mag je ook ambitie hebben”, aldus de verdediger.

KV Mechelen heeft het altijd moeilijk in play-off II. “Onze start was, zoals gewoonlijk, veel te zwak. Toen hebben we het laten afweten”, vindt Biset. “Er worden slechts zes wedstrijden gespeeld in play-off II, een zware misstap kan dus niemand zich veroorloven. We zijn blij dat we nog meedoen voor de finaleplaats, maar het is anderzijds ook spijtig dat de beslissing pas valt op de laatste speeldag.”

Play-off I

Play-off I blijft wel in het achterhoofd van Biset zitten. “Ik hoop dat KV Mechelen volgend jaar eindelijk eens play-off I kan spelen. We zaten er al een paar keer dichtbij, maar uiteindelijk liep het altijd mis. We moeten ook eerlijk zijn, de zes ploegen die momenteel in POI zitten hebben het echt verdiend. Ze spelen elke wedstrijd op een hoog niveau, dus we moeten niet treuren over de gemiste kans.”

“Uiteindelijk moet het ons wel lukken”, kijkt Biset al vooruit naar de toekomst. “We moeten alleen die kleine stap nog zetten naar de top. Als we als ploeg progressie blijven maken zal het wel lukken. KV Mechelen leunt tegen de top zes aan, maar we zijn er nog niet”, zegt Maxime Biset.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties