Bale tekende op zijn 16de bijna voor United

Frank Deckers
| 2 reacties
Bale tekende op zijn 16de bijna voor United
Foto: © SC

Southampton neemt het deze middag op tegen Tottenham. Voor Gareth Bale is het een speciale match want de sperspeler voetbalde tot zijn 16de voor Southampton. Toch scheelde het niet veel of Bale had voor Manchester United getekend.

Sir Alex Ferguson vindt het nog steeds pijnlijk als hij Bale ziet spelen. In 2007 had United Southampton ook gecontacteerd. De landskampioen had zelfs een overeenkomst met Bale, maar Southampton speelde het niet fair volgens de Schot. “We waren teleurgesteld over de handelswijze van Southampton. Wij benaderden hen eerst, maar hoorden vervolgens niks meer. Bale heeft ons niet afgewezen, maar de club wel. Een paar weken later tekende hij namelijk voor Tottenham Hotspur,” Aldus een balende Ferguson.

De Argentijnse hoofdcoach van Southampton is vol lof over de aanvaller. “Ik zet hem nu al naast Messi. Ze hebben veel overeenkomsten. Zowel in hun manier van spelen als hun karakter. Ze zijn allebei erg snel, tweebenig en gezegend met een fantastische mentaliteit. Bale is beslissend voor zijn ploeg, al is dat bij Messi nóg meer het geval. Ik reken Bale tot de beste tien spelers ter wereld”, aldus Pochettino.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties