Reactie Been: "Enkel met eerste of tweede plaats kunnen we ons verbeteren"

Been: "Enkel met eerste of tweede plaats kunnen we ons verbeteren"
Foto: © SC

Mario Been kan met een gerust hart de laatste drie wedstrijden van het seizoen aanvatten. De prijs is binnen, evenals Europees voetbal. Genk kan nu enkel nog hoger mikken.

Toch had Genk geen makkelijke klant aan Cercle Brugge. "Het was een zwaarbevochten, maar voor mij verdiende zege", stak Been van wal. "Cercle had de druk bij ons gelegd, iets wat ik zeker begrijp. Wij moesten en dat maakte toch dat we in het begin heel verkrampt voetbalden. Ik vond dat we de bal veel sneller moesten rondspelen en dat Kumordzi veel hoger moest voetballen. We kwamen de bal te veel ophalen bij onze eigen verdediging. Bij de rust heb ik dat gezegd en dan doet het deugd dat Kumordzi de openingsgoal scoort."

Genk heeft Europees voetbal beet en ook zijn prijs. Na 56 matchen met inzet een hele opluchting. "Kijk, we hebben een fantastisch seizoen gespeeld. Dan zou het heel zuur geweest zijn, moesten we zonder prijs de zomer ingemoeten hebben. Ik was dan ook heel gelukkig dat ik dat ding kon vasthouden."

"We gaan het iedereen nog heel moeilijk maken"

Been werd al eens kampioen met Excelsior in de Nederlandse tweede klasse, maar bekerwinst is nog iets anders. "De twee zijn niet te vergelijken. Wat deugd doet, is dat na de weg die we bewandelden het helemaal kunnen afmaken hebben. We hebben toch Union, Standard, Zulte Waregem en Anderlecht uitgeschakeld."

En nu nog drie finales in de play-offs. "Het hoogst haalbare is nu de eerste of de tweede plaats, de derde plek brengt ons niets meer op. Ik zeg niet dat we dat gaan halen, maar we gaan het wel iedereen heel moeilijk maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties