Alderweireld over de toekomst van Ajax

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Alderweireld over de toekomst van Ajax
Foto: © SC

Toby Alderweireld is hoogstwaarschijnlijk aan zijn laatste weken bezig bij Ajax. Toch ziet de Rode Duivel het ook volgend seizoen goed komen bij de Amsterdammers.

Alderweireld pakte met Ajax vorig weekend een tweede landstitel op rij in de Nederlandse Eredivisie. De kans is groot dat het zijn laatste is want onder andere AS Roma ligt op vinkenslag om de centrale verdediger binnen te halen.

Het is opmerkelijk dat Ajax al jarenlang op niveau speelt terwijl er jaarlijks enkele sterkhouders de poorten van de ArenA achter zich dichtslaan. “Een speler die te lang bij een club blijft zorgt ervoor dat jongeren te lang in de wachtkamer moeten zitten”, legt de Rode Duivel uit aan Nederlandse media. “Als Luis Suarez hier nog rondliep, was Viktor Fischer nooit doorgebroken. En als ik te lang blijf, sta ik de ontwikkeling van Joël Veltman in de weg.”

“De prestaties van Ajax moeten nog constanter”, gaat Alderweireld verder. “We haalden vier op zes tegen Manchester City in de Champions League. En dat terwijl de Engelsen het geld over de balk gooien. Tegenwoordig pieken we naar het einde van het seizoen, terwijl je eigenlijk al in september top moet zijn.”

De international staat ook met de Rode Duivels dicht bij het wereldkampioenschap van volgend jaar. België staat samen met Kroatië aan de leiding in de poule. “Het is al lang geleden dat we nog eens op een eindtoernooi speelden”, besluit Alderweireld. “We moeten er nu voor zorgen dat we het halen. Oranje zit momenteel in de fase die onze ploeg twee jaar geleden doormaakte. Ook Nederland heeft een nieuwe generatie die zich wil bewijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties