Interview Boi: "Als er rare dingen gebeuren, ben ik er graag bij"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Boi: "Als er rare dingen gebeuren, ben ik er graag bij"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge is goed op weg om het behoud in de Jupiler Pro League te verzekeren. Na een zes op zes in de eindronde staan de West-Vlamingen voor een relatief gemakkelijk tweeluik tegen het geplaagde WS Woluwe.

Door Cédric De Volder

Sinds de invoering van het play-offsysteem is er nog geen enkele eersteklasser in geslaagd om het behoud te verzekeren via de eindronde met tweedeklassers. Cercle Brugge kan de komende dagen echter een serieuze stap richting behoud zetten. Met een zes op zes tegen WS Woluwe is het zelfs mogelijk dat er zondagavond een spontaan groen-zwart feestje uitbarst in de West-Vlaamse hoofdstad.

“We hadden alvast gehoopt om met een zes op zes te kunnen starten aan de nacompetitie”, vertelt Frederik Boi in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Een goede start betekent namelijk dat de helft van het werk al achter de rug is. In theorie hebben we tegen de twee zwaarste tegenstanders gespeeld. Maar ook WS Woluwe zal er alles aan doen om wedstrijden te winnen in deze eindronde.”

“We gaan er niet van uit dat de wedstrijden tegen Woluwe een gezondheidswandelingen worden. Al kunnen we natuurlijk een uitstekende zaak doen”

Het extrasportief geplaagde Woluwe wordt gezien als het zwakke broertje van de hoop. Toch waarschuwt de 32-jarige geboren en getogen Bruggeling voor onderschatting. “Woluwe is er toch in geslaagd om het Moeskroen-Péruwelz en vooral Westerlo moeilijk te maken. Maar we gaan er niet van uit dat het een gezondheidswandeling wordt. Al willen we zo snel mogelijk het behoud verzekeren. In dat opzicht kunnen we in de komende twee wedstrijden een uitstekende zaak doen.”

Ook de informaticus in Boi speelt op als hij naar de uitspraken van de laatste weken luistert. Zoals eerder gezegd is het sinds de invoering van het play-offsysteem nog nooit eerder vertoond dat een eersteklasser het behoud afdwingt. “In dat geval hebben we slechts één kans op drie om ook volgend seizoen nog bij de elite te spelen”, lacht de middenvelder. “Wel, ik ben nogal een raar type. En als er rare dingen gebeuren, ben ik er graag bij.” (lacht)

“We hebben dus maar één kans op drie om ook volgend seizoen bij de elite te spelen? Wel, ik ben nogal een raar type. En als er rare dingen gebeuren, ben ik er graag bij”

Het kan bovendien nog een leuk seizoen worden voor De Vereniging. Ondanks het verlies in de bekerfinale bestaat de kans dat Cercle volgend seizoen Europa in mag. “Je kan inderdaad van een heel goed seizoen spreken als je het behoud kan verzekeren en daarnaast nog eens de bekerfinale hebt gespeeld. Al blijft deze jaargang sowieso een negatieve bijklank met zich meedragen. Europees voetbal zou dan ook niet meer zijn dan een leuk toetje.”

En wat doen voetballers na een lang seizoen vol kommer en kwel? Een verdiende vakantie in de zon zou alvast geen overbodige luxe zijn. “Een reis zit er dit jaar niet in”, besluit Boi. “Ik ben aan het bouwen en dan is dat niet bepaald een prioriteit. Al denk ik dat ik wel eens een dagje op drie zal gaan ontspannen op een golfbaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws