Interview Wilmots: "Ik wil zien hoe de jongeren als persoon zijn"

Wilmots: "Ik wil zien hoe de jongeren als persoon zijn"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Bondscoach Marc Wilmots heeft donderdag wat meer uitleg gegeven over zijn selectie die hij meeneemt naar de Verenigde Staten en voor de interland tegen Servië. De bondscoach haalde er immers nog wat jeugdig talent bij.

Koen Casteels, Maxime Lestienne en Thorgan Hazard mogen immers mee op stage naar de VS. "Het zijn allemaal jonge talenten die veel potentieel hebben", aldus Wilmots. "Een jongen zoals Lestienne weet ik wel dat hij enorme voetballende kwaliteiten heeft, maar ik ken hem niet als persoon. En dat is voor mij nog belangrijker dan wat hij op het veld kan. Daarom wil ik hem nu op stage eens zien. Hetzelfde geldt voor Thorgan Hazard. Hij heeft er een schitterend seizoen met Zulte Waregem opzitten en blonk uit in regelmaat. Het is ook een signaal naar de andere jongeren toe dat er kansen zijn als je goed presteert."

De 24 die meegaan naar Cleveland voor de interland tegen de VS is echter nog niet de kern voor Servië. "Jongens als Witsel, Courtois, Van Buyten en Lombaerts komen er immers nog bij en ik slank de kern af naar 23. Die vier spelen nog als wij vertrekken en krijgen een individueel programma af te werken terwijl wij in Amerika zitten", verklaarde Wilmots.

De stage is heel belangrijk voor Wilmots. "Het is de eerste keer dat we twee weken samen zitten en ik wil zien wie dat allemaal aan kan. Als we een toernooi gaan spelen, zijn we immers vijf weken van huis weg en dan zie je je familie ook niet. Daarnaast is het vooral belangrijk om wedstrijdritme op te doen en kleine kwetsuren weg te werken zodanig dat iedereen fit is. Zo kan ik nu al zeggen dat Thomas Vermaelen negentig minuten zal spelen omdat hij bij Arsenal weinig aan spelen toekwam."

Ook de blessure van Eden Hazard wordt nauwlettend in het oog gehouden. "Morgen trekt de medische staff naar Londen om er met Chelsea te praten over wat er het beste is voor Eden. Maar dat is niet omdat Eden meer is dan een andere, dat doen we voor iedereen. Ook voor Chadli, De Bruyne, Lukaku,..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties