Geel op weg naar tweede klasse

Fabian Morren
| 113 reacties

Geel-Meerhout heeft een grote stap richting tweede klasse gezet. De Kempense club won de heenwedstrijd van de finale van de eindronde met 3- 0. Volgende week volgt de return.

Er was behoorlijk wat volk afgezakt naar de Leunen. Onder meer Lokeren-coach Peter Maes kwam naar zijn ex-club (Geel, red.) kijken. Hij zag hoe de thuisploeg de betere (halve) kansen kreeg in het eerste half uur. Racing Mechelen kwam duidelijk naar Geel om minstens een goal te maken, maar gaf daardoor ruimte weg. Daar profiteerde Bram Poell van om de 1-0 te scoren.

Racing Mechelen was aangeslagen en Geel ging door op zijn elan. Enkele minuten later haalde doelman De Vroe Frederikx neer: rood voor de doelman van Racing Mechelen en strafschop voor Geel-Meerhout. Arne Hoefnagels liet de kans vanaf de stip niet liggen en maakte er 2-0 van.

De bezoekers namen in de tweede helft risico's om toch nog zeker een keer te scoren. De thuisploeg loerde op de counter. In de slotfase leverde dat nog een derde goal op. Invaller Stef Eyckmans zag zijn bal met wat geluk in doel waaien. Racing Mechelen staat in de terugwedstrijd voor een loodzware opdracht.