Wijnants: "Meteen opnieuw promoveren was de enige oplossing"

Frank Deckers
| 49 reacties
Wijnants: "Meteen opnieuw promoveren was de enige oplossing"
Foto: © SC

Westerlo moet nog minimum een jaar doorbrengen in het vagevuur van tweede klasse. Deze keer kan de ploeg van Dennis van Wijk echter niet meer rekenen op het vangnet van eerste klasse. Het budget is bijna de helft van dat van vorig seizoen.

“De cijfers spreken voor zich, in eerste was ons budget 6,5 miljoen euro. Ons eerste jaar in tweede zakte dat naar 3 miljoen. Voor volgend seizoen wordt dat 1,75 miljoen euro”, aldus Herman Wijnans aan Het Nieuwsblad.

“Ook de televisiegelden zijn we kwijt. In eerste ontvingen we 2,4 miljoen euro, nu moeten we het doen met 15.000 euro van Belgacom. Ondertussen blijven je vaste kosten voor bijvoorbeeld verlichting en onderhoud aan het stadion wel aanwezig. Allicht moeten we een aantal spelers afdanken. Onze loonkosten moeten fors omlaag.”

"De degradatie heeft een impact op alles", zegt Wijnants. “In eerste klasse schotelden we tot 7.000 menu’s voor. Nu zijn dat er ongeveer 1.000. In eerste vroegen we ongeveer 1.000 euro voor een vierkante meter publiciteit, nu is dat nog de helft. Eigenlijk is het duidelijk. Laat een zakenman zijn inkomsten plots verminderd zien van zes tot drie miljoen en hij is failliet. Bij een voetbalclub werkt het gelukkig anders. Wij hadden rekening gehouden met dit soort scenario’s en hadden ons ingedekt door zeer spaarzaam om te gaan met onze centen. Gelukkig maar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties