Interview Naessens: "Champions League? Doe mij maar Fenerbahçe"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Naessens: "Champions League? Doe mij maar Fenerbahçe"
Foto: © SC

Zulte Waregem was de voorbije maanden hét onderwerp aan menig cafétoog. De revelatie van seizoen 2012 - 2013 kon de titel net niet pakken, maar van een rouwstemming aan de Gaverbeek is geen sprake. "We oefenden de Champions League-hymne al", bekent Jens Naessens.

Cédric De Volder in Deinze

‘Ik ben ongelooflijk fier op jullie’ waren de eerste woorden van Francky Dury in de kleedkamer van Essevee na de verloren titelstrijd op het veld van RSC Anderlecht. Jens Naessens heeft er net een vakantie opzitten met vriendin Lisa in het Egyptische Sharm El Sheikh. In een gesprek met Voetbalkrant.com kijkt de aanvaller terug op het voorbije seizoen. Ook een vluchtige blik in de toekomst kan en mag niet ontbreken. En dat allemaal op een zonovergoten terras in thuisstad Deinze. “Als die vrije trap van Lucas Biglia er niet komt, wil ik het allemaal nog wel eens zien. Maar uiteindelijk verdient Anderlecht ook wel die landstitel.”

“We misten misschien dat procentje aan ervaring om de titel effectief te pakken”, is de 22-jarige Deinzenaar eerlijk. “Ik merkte ook wel dat het iets stroever liep op het moment dat we het klassement aanvoerden. De winst op het veld van Anderlecht (in de reguliere competitie, nvdr.)zorgde dan weer voor het geloof in een gouden plak. Maar uiteindelijk blikt gans Zulte en gans Waregem terug op een geslaagd seizoen.”

“Het is de ambitie om even goed te doen als vorig seizoen. Maar of dat realistisch is? Al hoop ik dat onze fans volgend jaar niet morren als het eventjes minder loopt”

Maar na een topseizoen volgt meestal een aartsmoeilijke jaargang. “En de ambitie is om minstens even goed te doen. Maar ik vrees eerlijk gezegd dat zo’n uitspraak niet realistisch is. Het is natuurlijk afwachten wie binnen enkele weken nog aan de Gaverbeek voetbalt. Achter de namen van onder anderen Thorgan Hazard, Franck Berrier en Junior Malanda staat nog een vraagteken. Maar het is zeker de bedoeling om een vaste klant te worden in play-off I. Een club als Lokeren is in dat opzicht misschien wel een mooi spiegelbeeld. Al hoop ik dat onze fans volgend jaar niet morren als het eventjes minder loopt.”

Vlak na het volksfeest op de Waregemse markt vreesde iedereen in en rond de Gaverbeek dat er geen nieuw seizoen zou komen. CEO Patrick Decuyper flirtte immers met een verhuis naar Antwerpen. “Ik vertrok net op vakantie toen ik het nieuws hoorde”, aldus de flankaanvaller. “Ik probeerde er echter geen aandacht aan te schenken. Al geef ik toe dat ik het nieuws op de voet volgde via Voetbalkrant.com. Wat als die plannen werkelijkheid waren geworden? Naar Antwerpen getrokken zijn zeker? Uiteindelijk hebben we allemaal een contract en dat moeten we naleven. Maar gelukkig blijft alles gewoon bij het oude.”

“Een transfer naar Nederland? Nee, ik ben geen fan van een verhuis richting die contreien. De passage van Darije Kalezic was geen reclame voor de Eredivisie”

Hoe evalueert Naessens zijn eigen seizoen? “Het mocht allemaal iets meer en beter geweest zijn”, verrast het jeugdproduct van KMSK Deinze, Excelsior Moeskroen en Club Brugge. “Ik scoorde zes doelpunten. Ook al stond ik vooral op de flank. Bovendien had ik af te rekenen met enkele venijnige blessures. Ik wil nu vooral een volledig seizoen bevestigen op het hoogste niveau. Maar eerst mag de riem er eventjes af. En ik heb ondertussen al enkele feestjes gebouwd. Ik denk niet dat er me dat iemand zal kwalijk nemen.”

Naessens heeft nog een contract tot 2015 bij de fusieclub. Passen enkele extra seizoenen nog in de carrièreplanning van de beloftevolle voetballer? “Ik ben tevreden over mijn evolutie. Al kan je in het voetbal niets uitsluiten. Vorig seizoen waren onder andere KAA Gent, NEC Nijmegen en Roda JC geïnteresseerd en ook nu is er wel wat belangstelling. Een transfer naar Nederland? Nee, ik ben geen fan van een verhuis richting die contreien. De passage van Darije Kalezic (Bosnische Nederlander die Zulte Waregem in 2011 enkele maanden trainde, nvdr.) was geen reclame voor de Eredivisie.

“We hebben in de kleedkamer die mytische CL-hymne al eens gedraaid. Elke speler stond met de hand op het hart te oefenen. Het zou een schitterende foto opgeleverd hebben”

Minstens een jaartje extra Essevee dus. En dan volgt quasi meteen het serieuze werk met de voorronde van de Champions League. Zulte Waregem krijgt alvast een serieuze naam op het menu. PSV Eindhoven, Zenit Sint-Petersburg, Olympique Lyon, Fenerbahçe SK of Metalist Kharkiv moeten alvast een retourtje boeken richting – onder voorbehoud van wijziging – Regenboogstadion. “Op papier maakt Zulte Waregem simpelweg geen kans”, gaat de jeugdinternational verder. “Maar doe maar Fenerbahçe. De voetbalbeleving in Istanboel is uniek.”

“Deelnemen aan de Champions League wordt schitterend”, besluit een enthousiaste Naessens. “We hebben in de kleedkamer die mythische hymne al eens gedraaid. Elke spelers stond met de hand op het hart te oefenen. Het zou een schitterende foto opgeleverd hebben.” (lacht)

Binnenkort geeft Voetbalkrant.com een wedstrijdshirt weg van Jens Naessens. Wil je kans maken op deze exclusieve prijs? Volg dan de komende dagen onze website!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties