Braziliaanse sterren begrijpen demonstrerende bevolking

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Braziliaanse sterren begrijpen demonstrerende bevolking
Foto: © SC

De voorbije dagen was de Confederations Cup het toneel voor enkele massale betogingen. Ook Hulk leeft mee met zijn landgenoten. "Er kan nog heel wat verbeteren in Brazilië."

De Confederations Cup is traditioneel het voorgerecht op het wereldkampioenschap. Momenteel wordt die generale repetitie afgewerkt in Brazilië. Toch gaat de aandacht vooral uit naar de massale betogingen rond de stadions. De Brazilianen vinden de kosten te voor het WK te hoog, terwijl miljoenen mensen geen deftige medische zorgen krijgen toegediend in het land.

Ook de Braziliaanse voetballers trekken zich het lot van hun landgenoten aan. “Veel mensen denken dat we enkel met onszelf bezig zijn, maar we zijn wel degelijk met andere zaken bezig”, aldus Hulk. “Die mensen hebben het recht om te demonstreren. Er kan nog heel wat verbeteren in Brazilië.”

Ook bondscoach Felipe Scolari steunt de bevolking. “Ik denk niet dat die betogingen een invloed zullen hebben op de prestaties van het team. In een democratie hebben mensen recht om te protesteren. Bovendien vertegenwoordigen wij het volk!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties