Interview Vanaken: "Tempo ligt hier duidelijk hoger"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Vanaken: "Tempo ligt hier duidelijk hoger"
Foto: © SC

Hans Vanaken was een van de nieuwe gezichten op de eerste training van Sporting Lokeren. De jongeling maakte de overstap van tweedeklasser Lommel en hoopt zoveel mogelijk speelminuten te pakken op het hoogste niveau.

Timothy Collard in Lokeren

"In het begin zal ik me vooral moeten aanpassen"

De jongeling gaf na de namiddagtraining toe dat het wel even wennen is wat betreft het niveau. “Het is absoluut zwaarder. Het was weliswaar een rustige training, maar ik vond het toch al vrij zwaar. Er is veel minder rust tussen de oefeningen en dat voel je wel”, aldus een eerlijke Vanaken.

De 20-jarige middenvelder is zich er ook van bewust dat hij enige tijd nodig zal hebben om zich aan te passen aan het niveau. Toch is hij ambitieus. “Ik zal me in het begin eerst en vooral moeten aanpassen, maar daarna wil ik proberen om zoveel mogelijk speelminuten te verzamelen.”

Dat Peter Maes coach is bij de Oost-Vlamingen speelde zeker mee in de keuze van Vanaken om voor Lokeren te kiezen. “Hij maakt spelers beter en ik hoop hier ook verder te kunnen groeien”, aldus de ex-speler van Lommel die afgelopen seizoen tien keer de weg naar doel vond in tweede klasse.

 "Mijn techniek is mijn sterkste punt, maar aan mijn 'body' moet ik nog werken"

Niettegenstaande hij een grote jongen is, is Vanaken absoluut een technisch verfijnde speler. Dat liet hij meermaals blijken tijdens de verschillende oefeningen die de spelers voorgeschoteld kregen van Peter Maes en zijn assistenten.

De jongeling is zich ervan bewust dat hij een bal goed kan behandelen, maar heeft ook oog voor zijn minpunten. “Ik ben een nummer tien, al kan ik ook wel op andere posities uit de voeten. Mijn techniek is mijn sterkste punt en ik kan goed iemand diep sturen. Waar ik nog moet aan werken? Ik moet vooral sterker worden, dat is zeker en vast een werkpunt”, besluit de kersverse Lokeren-speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties