Brazilië dankt Neymar

Timothy Collard
| 4 reacties

Brazilië heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Confederations Cup winnend afgesloten. Neymar en Jo loodsten de Seleçao naar een al bij al eenvoudige zes op zes.

Neymar maakt alleen maar mooie goals

Brazilië nam meteen het spel in handen. De seleçao speelde dominant voetbal en startte net als in zijn eerste groepswedstrijd flitsend. Bij iedere bal die Neymar beroerde ging het publiek uit zijn dak. Je voelde aan alles dat een doelpunt van de Brazilianen in de lucht hing en na net geen tien minuten spelen was het dan ook prijs.

Neymar nam een afvallende bal in één tijd op de slof en opende de score met een knappe volley. Het lijkt wel alsof het Braziliaans goudklompje geen lelijke goal wil of kan maken, want ook deze bal ging lekker tegen de touwen.

De Brazilianen haalden de voet niet van het gaspedaal. Integendeel, ze duwden Mexico helemaal terug op de eigen helft. Dani Alves had iets heel moois in gedachten, maar Mexicaans doelman Corona duwde de bal nog net op tijd van onder de lat.

Daarna probeerde Mexico, onder aanvoer van een bedrijvige Giovani dos Santos, toch wat in de wedstrijd te komen. Het kon de bal nu toch eens laten rondgaan en langzaam aan raakte het aan de overkant, aan het doel van Julio Cesar. Aanvankelijk leken echte kansen niet in de maak, maar toen een nonchalante Marcelo zijn directe tegenstander te mooi wilde uitspelen ging het ei zo na mis. Brazilië en vooral David Luiz (hevig bloedend aan de neus na een stevig duel, nvdr.) snakten naar de rust en leidden halfweg met 1-0.

2-0 hangt in de lucht

Na de rust hetzelfde spelbeeld als in het begin van de eerste helft. Een Brazilië dat een hoog tempo ontwikkelde en een Mexico dat moeite had om dat tempo te volgen. Thiago Silva maakte er 2-0 van, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel en zo mocht Mexico blijven hopen.

Neymar was de meest bedrijvige Braziliaan. Hij zonderde Hulk af in de zestien door middel van een knap balletje over de verdediging. De aanvaller van Zenit Sint-Petersburg faalde echter in de afwerking en had het leer eigenlijk altijd opzij moeten leggen voor Fred, die helemaal alleen voor doel stond.

Mexico kwam maar moeilijk tot kansen en Salcido ging dan maar zijn kans vanop afstand. Julio Cesar kende geen moeite met de poging en zo bleef Brazilië al bij al makkelijk overeind. David Luiz moest nog redding brengen op een gevaarlijke voorzet, maar verder kwamen de Mexicanen niet.

Neymar neemt alle twijfels weg

Neymar achtte in blessuretijd de tijd rijp om nog maar eens de show te stelen. De dribbelkont kwam vanop links naar binnen en gaf twee Mexicanen het nakijken. De kersverse Barça-speler was niet zelfzuchtig en schonk Jo een doelpunt in geschenkverpakking aan.

Brazilië boekt een knappe zes op zes en dankt daarvoor vooral zijn goudhaantje Neymar. De Seleçao staat zo met anderhalf been in de halve finales van de Confederations Cup.