Interview Degraen: "Geen shortlist van andere kandidaat-trainers"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Degraen: "Geen shortlist van andere kandidaat-trainers"
Foto: © SC

De toekomst van Mario Been staat hoog op de agenda bij RC Genk. De coach en algemeen directeur Dirk Degraen namen naast elkaar plaats om aan de pers duidelijk te maken dat beide partijen met elkaar willen doorgaan en dat er geen sprake is van andere kandidaat- trainers.

Door Robby Morren

"Ik was heel ontstemd over alles wat geschreven is omtrent de situatie rond Mario. Voor geen enkele van die verhalen was er ook maar een grond van waarheid. Ik vind dat enorm spijtig voor Mario zelf. De ganse club vindt dit niet fijn", zo stak Degraen van wal.

"Onze supporters hebben recht op de waarheid en die is heel eenvoudig: we hebben samen met Mario geëvalueerd dat we graag verder samen willen werken in de toekomst. We hebben na die evaluatie een voorstel gedaan om één of twee jaar bij te tekenen en dat doe je alleen als je graag doorgaat met elkaar."

Snel duidelijkheid
De algemeen directeur benadrukt dat Genk helemaal niet bezig is met de zoektocht naar een andere coach. Toch wil hij de onderhandelingen met Been niet lang meer laten aanslepen. "Er is nooit en shortlist geweest van andere kandidaat-trainers. We zijn er tot nu toe niet uitgeraakt en we willen hier ook geen verhaal zonder einde van maken. Ik heb Mario gevraagd om heel kortelings te zeggen of we mekaar wel of niet vinden en dan gaat dat puur over het contractuele."

"Ik wil maar één ding en dat is bij RC Genk blijven"

Mario Been bevestigt dat hij het liefst van al bij Genk wil blijven maar over het financiële luik vinden beide partijen voorlopig geen akkoord. "Ik heb gesproken met mijn zaakwaarnemer en mijnheer Degraen en op dit moment zijn we er niet uit gekomen. Het knelpunt is niet het sportieve dus dan kom je op andere zaken uit."

"Op dit moment gaan we dus mijn laatste seizoen in en hopelijk zullen wij binnenkort weer rond de tafel zitten. Alle andere cowboyverhalen die ik tijdens mijn vakantie naar mijn hoofd heb geslingerd gekregen zijn totale onzin."

"Ik begin vol goede moed aan dat laatste seizoen en hopelijk komen we gedurende het seizoen wel bij mekaar. Ik vind het jammer dat er nog geen akkoord is. Ik wil maar één ding en dat is bij Racing Genk blijven. Ik heb nog één jaar te gaan dus hoeft niemand zich druk te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties