"Ik heb Franse selecties altijd geweigerd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 43 reacties
"Ik heb Franse selecties altijd geweigerd"
Foto: © SC

Op veertien augustus ontvangen de Rode Duivels Frankrijk voor een oefenpot. Vooral Axel Witsel kijkt uit naar die partij. "Ik kon voor de Franse nationale ploeg spelen, maar koos voor België."

De wedstrijd tegen Les Bleus staat bij Witsel met rood aangestipt in zijn agenda. De middenvelder van Zenit heeft immers Frans bloed door de aderen stromen. “De roots van mijn vader ligt op Martinique”, vertelt de Rode Duivel in La Dernière Heure. “Het is dus speciaal om tegen de Fransen te spelen. Mijn papa? Die supportert voor zijn zoon!”

De Franse achtergrond van Witsel, die ondertussen 36 caps verzamelde aan de zijde van Vincent Kompany en co, betekent dus ook dat de middenvelder voor Frankrijk kon spelen. “Die mogelijkheid was inderdaad aanwezig”, bekent het transfertarget van Paris Saint-Germain. “Maar ik heb de oproepbrieven altijd geweigerd. Ik voel me Belg en zie mezelf niet in een ander shirt spelen.”

En wat verwacht de ex-Rouche van het burenduel? “We moeten Frankrijk helemaal niet vrezen”, besluit Witsel. “Sinds ik op mijn achttiende debuteerde voor de nationale ploeg is er heel wat veranderd. We moeten dan ook gewoon voortgaan op deze weg. En op die manier geraken we ook in Brazilië.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties