Prandelli: "Twee ballen nodig om Spanje te verslaan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Prandelli: "Twee ballen nodig om Spanje te verslaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italiaans bondscoach Cesare Prandelli staat met Italië voor een moeilijke opdracht in de halve finale, het ontmoet namelijk Spanje. De bondscoach had toch even tijd voor een grapje en gaf aan dat Italië met twee ballen moet spelen wil het winnen.

De vorige confrontatie was in Euro 2012, wanneer Spanje de finale overtuigend won van de Azzurri. Omdat Spanje ook wereldkampioen is, mocht Italië Europa vertegenwoordigen op deze Confederations Cup.

"Om Spanje te verslaan moet je een extra bal meenemen. Zij houden de bal zo goed vast dat het schier onmogelijk is om hem af te nemen", aldus Prandelli op een persconferentie. "Spanje is het beste team in de wereld, soms zijn ze echt niet te verslaan."

Prandelli is wel niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. "Tegen hen spelen geeft me zin om tactisch met iets nieuws te komen." Vooral defensief schort er iets bij de Italianen, ze kregen al 8 goals om de oren in dit tornooi. 

"We kwamen hier om aanvallend te spelen, niet om te verdedigen", antwoordde Prandelli nogal on-Italiaans. "De helft van die goals mocht overigens niet toegekend worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties