Stad Antwerpen pakt stadion Berchem Sport aan

Steven Bologne
| 50 reacties
Stad Antwerpen pakt stadion Berchem Sport aan
Foto: © SC

Het legendarische Ludo Coeckstadion van Berchem Sport heeft te kampen met ouderdomskwaaltjes. De eigenaar van het stadion, de stad Antwerpen, schiet na jaren van verkommering in actie.

Groundhoppers hebben een vette kluif aan het Ludo Coeckstadion en kunnen daarbij hun geheugenkaarten naar hartenlust volschieten. Het stadion werd de voorbije jaren echter nauwelijks onderhouden door de eigenaar ervan, de stad Antwerpen. De stad schiet echter in actie nu de club opnieuw de weg naar boven heeft ingezet.

Berchem Sport  huurt de accommodatie via een concessie  door de stad voor een slordige 12.000 euro per jaar. Net als andere clubs uit de regio komt de stad ook hier nog stevig tussen in de kosten aangezien de waarde vijf keer hoger ligt. Als concessiehouder dient de stad echter te zorgen voor een degelijke infrastructuur en liet het stadion doorlichten door een externe firma. Die deepscan bracht heel wat mankementen aan de oppervlakte, gecombineerd met de steeds strengere reglementering van de KBVB dringen maatregelen zich dan ook op. Een masterplan met de volledige vernieuwing van de hele sportsite op het Rooi is reeds in volle ontwikkeling, op termijn moet dit ook resulteren in een nieuw stadion voor de club met twee nieuwe tribunes aan elke lengte van het speelveld.

Het huidige stadion kan echter geen jaren meer wachten en dus voert de stad de meest dringende werken door volgens prioriteit gegeven door de doorlichtingsfirma. Berchem Sport vroeg het afgelopen seizoen een licentie voor tweede klasse aan, en kreeg daar een gunstig advies voor maar op termijn moest de verlichting aangepakt worden. De stadionverlichting voor avondwedstrijden was ontoereikend met nog slechts twee werkende verlichtingsmasten. Het college keurde de gunning onlangs goed voor het plaatsen van twee nieuwe masten teneinde de verlichting comform te maken aan de noden van het hedendaagse voetbal dat midweekvoetbal vereist. Kostenplaatje voor dit alles inclusief om en bij de 225.000 euro. De verlichting zou wel compatibel zijn met de plannen voor het nieuwe stadion zodanig dat deze mee kunnen geïntegreerd worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties