Voetbalproject in gevangenissen sterft stille dood

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Voetbalproject in gevangenissen sterft stille dood
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Pierre Bodenghien geeft gedetineerden met talent een nieuwe kans. Onder anderen Ilombé Mboyo en Emile Mokulu voetbalden zich via de goedlachse man naar de hemel. Maar dat is nu verleden tijd. "Niet iedereen vond die voetbalpartijtjes in de gevangenis leuk."

Zo’n achttien jaar geleden startte Bodenghien het project ‘Voetbal in de Gevangenis’ op. De man was actief in de instellingen van Bergen, Andenne, Itter, Nijvel en Jamioulx. Mboyo kreeg na zijn straf zelfs meteen een contract aangeboden door Sporting Charleroi. Ondertussen schopte de aanvaller het al zelfs tot Rode Duivel en lijkt hij op weg naar RSC Anderlecht.

Maar dat alles is nu verleden tijd. Het voetbalproject wordt immers stopgezet. “De eerste klap was het stopzetten van de subsidies bij de aanstelling van François De Keersmaecker als voorzitter van de KBVB”, vertelt Bodenghien in Sport/Voetbalmagazine. “Maar de druppel was dat ik ervan werd beschuldigd gedetineerden te helpen ontsnappen.”

Jaloezie

“Ik werd ervan verdacht mee te werken aan de ontsnapping van Nizar Trabelsi (gedetineerde die eerder als profvoetballer aan de slag was, nvdr.)”, gaat de scout van Club Brugge verder. “Ik werd ondervraagd en mijn telefoon werd afgeluisterd, maar wellicht krijgt de zaak geen vervolg.”

“Bovendien waren de gevangenisdirecties niet gewonnen voor het project”, besluit Bodenghien. “Het succesverhaal van Mboyo viel niet bij iedereen in goede aarde. Een ex-bajesklant die de top bereikt zorgt voor veel jaloezie in het wereldje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties