Matig Anderlecht pakt winst bij Alcides
Redactie
| 21 reacties
Matig Anderlecht pakt winst bij Alcides
Foto: © SC

RSC Anderlecht heeft ook de tweede oefenpot op Nederlandse bodem gewonnen. In het gezellige stadionnetje van Alcides werd het 1-2. Toch kon paars-wit op geen moment de harten van de lokale fans veroveren.

Cédric De Volder in Meppel

De zon brak eindelijk door in Gelderland bij de komst van de Belgische landskampioen. John Van den Brom koos voor de tweede, en tevens laatste (de wedstrijd van zaterdag tegen Dordrecht werd afgelast, nvdr.) oefenpot van de stage voor enkele titularissen. Guillaume Gillet en Dennis Praet maakten op het kunstgrasveld de eerste minuten van het nog prille seizoen.

De paars-witte sterren maakten echter geen haast in de openingsminuten. Het was zelfs Alcides dat de neus aan het venster probeerde te steken, maar de sneeuwwitte handschoenen van Thomas Kaminski werden niet op de proef gesteld. Het echte gloriemoment van de amateurvoetbalclub, vergelijkbaar met onze vierde klasse, kwam er zelfs nog aan. Maar Kaminski behoedde Anderlecht met een uitstekende parade van een achterstand.

Uitstekende thuisdoelman

Op het halfuur liet de Belgische landskampioen eindelijk van zich spreken. Het schot van Gillet, voor de gelegenheid aanvoerder, strandde echter op het doelhout. Anderlecht drukte door, maar pogingen van Praet en opnieuw Gillet werden uitstekend gepareerd door de thuisdoelman. De Nederlandse defensie werd verder niet meer in verlegenheid gebracht. Hopen op beterschap na de koffie, 0-0.

Van den Brom koos na de pauze, op Kaminski na tenminste, voor een volledig nieuwe veldbezetting. En dat resulteerde meteen in enkele kansen. Massimo Bruno trof nog de paal, maar de thuisgoalie ranselde de bliksemschicht van Leander Dendoncker op sublieme wijze uit zijn kooi. Maar daar bleef het dan ook bij. De lokale voetbalfan die op sprankelend voetbal hoopte, kwam alvast bedrogen uit.

Massimo Bruno

Uiteindelijk brak Massimo Bruno dan toch nog de ban. Een tiental minuten voor affluiten krulde de Italobelg het leer enig mooi voorbij een grabbelende thuisdoelman, 1-0. De paars-witte trein leek vertrokken. Pablo Chavarria zorgde ogenblikken later zelfs voor de 2-0.

Maar ook de thuissupporters konden nog eens juichen. Na laks verdedigen in de Brusselse defensie werd het nog 1-2 via Kaluzi. En dat was tevens de eindstand. Een billijke overwinning voor de Belgische landskampioen. De paars-witte prestatie zal alvast geen glimlach toveren op het gelaat van Van den Brom. De regen viel bij het laatste fluitsignaal dan ook uit de lucht, symbolischer kon haast niet.

Opstelling Anderlecht (eerste helft): Thomas Kaminski; Guillaume Gillet, Chancel Mbemba, Michael Heylen, Christophe Diandy; Youri Tielemans, Dennis Praet, Bueno Wellington; Guillermo Molins, Samuel Armenteros, Nabil Jaadi

Opstelling Anderlecht (tweede helft): Thomas Kaminski; Anthony Vanden Borre, Cheikhou Kouyaté, Leander Dendoncker, Jordan Lukaku; Mehdi Tarfi, Lucas Marecek, Samy Bourard; Oswal Alvarez, Pablo Chavarria, Massimo Bruno

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties