Interview Anderlechttalent Jaadi: "Vanden Borre is the boss"

Anderlechttalent Jaadi: "Vanden Borre is the boss"
Foto: © SC

Ze zijn met velen, de jongeren die van John van den Brom even van de A-kern mogen proeven. Vrijdag kregen we de kans om vier van hen wat beter te leren kennen en we stellen ze dan ook graag aan u voor: vandaag Nabil Jaadi, telg uit concurrentiële voetbalfamilie.

Nabil Jaadi schitterde vorig seizoen bij de beloften van Anderlecht onder meer door uit te blinken in het toernooi van Viareggio en in de NextGen. De 17-jarige linkeraanvaller werd beloond met een uitnodiging voor de stage en de belofte geregeld te mogen meetrainen met de A-kern. Opvallend feit: de Belg met Marokkaanse roots heeft ook nog broers rondlopen bij Club Brugge en Standard.

Reda Jaadi (18) speelt immers bij de Rouches en tweelingbroers Khalid en Walid (15) tonen hun kunstjes bij Club Brugge. Allevier komen ze uit de jeugd van Brussels, maar de laatste jaren maakten ze andere keuzes. "Ruzie maken we niet binnen de familie", lacht Nabil. "We laten elkaar gerust over onze keuzes en vragen nooit aan elkaar voor wie we nu echt supporteren", knipoogt hij. "Anderlecht wou ons niet allevier aanwerven, maar we zijn allemaal vrij technisch aangelegd."

"Anthony is een soort grote broer"

Jaadi is de grapjas onder de jongeren. Tijdens het interview laat hij het niet na zijn drie andere collega's (Dendoncker, Bourard en Tielemans) constant te jennen. Maar daarnaast toont hij ook wel heel veel respect voor de ouderen, vooral voor eentje in het bijzonder. "De ouderen hebben ons allemaal opgevangen, maar het is vooral Anthony Vanden Borre die ons onder zijn vleugels neemt. Hij is een soort grote broer voor alle jongeren. Ja, 'Anthony is the boss'."

Jaadi krijgt wel eens de bijnaam 'de nieuwe Boussoufa' om zijn bewegingen en natuurlijk ook zijn afkomst. "Ik ben de nieuwe Nabil Jaadi, niet de nieuwe Boussoufa", zegt hij zelfbewust. "Voorlopig heb ik geen vriendin. De bal is mijn liefde. (Waarop Bourard onderbreekt) "Een lief dat hij deelt met al zijn ploegmaats", vertelde die onder algemene hilariteit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties